Zongoraáriák jótékonysági koncert az Operában

Zongoraáriák jótékonysági koncert az Operában

Miklósa Erika szoprán, amellett Gyöngyösi Ivett és Berecz Mihály zongoraművészek lépnek fel október 24-én a Zongoraáriák című jótékonysági koncerten a Magyar Állami Operaházban.

A jótékonysági est bevételét a Tűzoltó utcai gyermekklinika sebészeti műtőjének korszerűsítésére fordítják – közölte az intézmény.

A koncerten Liszt Ferenc művei mellett Bartók Béla Zongoraszonáta és Három csíkmegyei népdal, mitöbb Bellini Norma című operájából a Casta Diva ária szólal meg.

Az Opera és az Őrzők Alapítvány ötödik alkalommal rendezi meg a Zongoraáriák című jótékonysági estet azzal a céllal, hogy a Tűzoltó utcai gyermekklinikán kezelt súlyos betegségben szenvedő gyerekek gyógyulási esélyeit a közösség összefogásának erejével is javíthassák, ezenfelül a kultúra közösségformáló erejének eszközével is felhívják a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára.

A figyelemfelhívás szándékával első alkalommal állnak ki együtt az Opera művészei a beteg gyermekekért, kedden 11 órától készítik el fotósorozatukat hivatalos közösségi oldalukra.

Az Opera előtt kórházi ágyakat helyeznek el gyógyult gyermekek üzeneteivel, a betegeket mindazonáltal játékmackók helyettesítik. Az összefogáshoz az Opera igazgatói – Ókovács Szilveszter és Solymosi Tamás – mellett újabb művészek csatlakoztak, köztük Apáti Bence, Bajári Levente és Liebich Roland balettművészek, Bakos Kornélia, Cserhalmi Ferenc, Egri Sándor, Gál Gabi, Geiger Lajos, Mitilineou Cleo, Molnár Ágnes, Mukk József, Palerdi András, Sáfár Orsolya, Szerekován János, Zavaros Eszter, mitöbb Szinetár Miklós, Kováts Kolos és Berkes János örökös tagok.

Az újonnan diagnosztizált daganatos és leukémiás gyerekek száma minden évben átlagosan eléri a 300 főt, csaknem 50 százalékukat a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelik. A professzionális professzionális felkészültségnek betudhatóan az érintett gyerekek csaknem 80 százaléka meggyógyul és egész életet él. A klinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány fokozottan odafigyel gyógyulási feltételeik és kórházi körülményeik javítására.

mti