Korszerűsítették a mórahalmi szennyvízcsatorna-hálózatot

Korszerűsítették a mórahalmi szennyvízcsatorna-hálózatot

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintos beruházással korszerűsítették a mórahalmi csatornahálózatot, a korszerűsítésnek hála kevesebb lesz a szennyvíztisztító-telep terhelése – tájékoztatta az önkormányzat a sajtó képviselőit.

Az információ alapján az élővizek és a felszín alatti vízkészlet tisztaságát megóvó beruházás költségeiből 204,8 millió forintot fedezett uniós és hazai patronálás, 87,8 millió forintot mindazonáltal a Csongrád-Csanád vármegyei kisváros önkormányzata teremtett elő.

A fejlesztés előkészítéseként az önkormányzat az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. -vel kooperálva elvégezte a szennyvízhálózat állapotfelmérését. Megállapították, hogy hat utcában létfontosságú hálózat-rekonstrukció.

A beruházás kivitelezője – a mórahalmi székhelyű RMB-Transz Kft. – csaknem 2,5 kilométer hosszan csinálta el a vezetékek felújítását. A korszerűsítésnek hála sikerült megszüntetni a talajvíz és esővíz beszivárgását. Az „idegenvíz” kizárásával helyes szintre mérséklődött ezen utcákból a települési szennyvíztisztító-telepre érkező terhelés – áll a közleményben.

mti