XC15 4K felbontású videokamera kompakt kivitelben a Canontól

XC15 4K felbontású videokamera kompakt kivitelben a Canontól

A Canon ma prezentálta be az XC15-ös típusjelzésű kameráját: a modern modell egy kompakt kivitelű, de professzionális felhasználásra szánt videokamera, amely 4K (UHD) és Full-HD felbontású videót tud rögzíteni, mindemellett állóképek készítésére is lehetőséget kínáló. Kis méretének betudhatóan a modern modell konkrétan jól felhasználható dokumentumfilmek, függetlenfilmes alkotások, valamint híradós anyagok forgatására.

A közkedvelt XC10 modell utódjának szánt XC15-ös kamera elődje legjobb tulajdonságait korszerű jellemzőkkel és funkciókkal vegyíti: megtalálható rajta példának okáért egy kettős XLR-bemenettel ellátott mikrofonadapter, amely nélkülözhetetlen a professzionális hangrögzítéshez. A kamera szélsebes automatikus élességállítása és a 24p-s képrögzítési ráta támogatása az operatőrök tevékenységét könnyíti meg.

Multifunkcionális felhasználás, visszafogott munkafolyamatok

Kis mérete és könnyed súlya folytán az XC15 ideális társ a dokumentumfilmek és hírriportok készítésénél, különösen akkor, amikor eltérő nézőpontból, szokatlan vagy szűk helyről, példaként egy gépkocsi belsejéből kell használni a kamerát. Az ergonomikus kialakítást segíti a forgatható markolat is. Amellett, a vari-angle LCD érintőpanelen kényelmesen követhetjük a felvételt, a nagyítós kereső mindazonáltal megkönnyíti az erős fény melletti használatot.

Az XC15 egy kiváló „B” vagy „C” kamera lehet a filmkészítők részére részben a Canon Loggal való filmrögzítésnek is hála, amellyel csodás, 12 fokozatú dinamikatartomány (800%) válik hozzáférhetővé. A korszerű kamera képes 3840 2160 pixeles felbontású UHD/4K felvételek rögzítésére is, 25p-s vagy 24p-s képrátával. A kamera akár 305Mbps sebességgel tud írni a CFast 2.0 memóriakártyára, ha ugyanakkor SD-kártya-bemenetét használják, oda Full-HD felbontású videót képes menteni maximum 50Mbps sebességgel.

A 24p-s rögzítési esély és a „Look” beállítás együttes használata az operatőrök részére biztosítja, hogy más cinema-kamerával állított elő felvételeket használjanak simán. A rekesz sebességének állítására szolgáló beállítások letisztult kezelhetőséget biztosítanak, a villámgyors automatikus élességállítás ugyanakkor arcfelismeréssel támogatja a hibátlan felvételek rögzítését.

Megfelelni a mai tartalomkészítők elvárásainak

A híradósok és a filmkészítők részére a hangminőség ugyanolyan jelentős, mint a képminőség: egy mai videokamera elengedhetetlen tulajdonsága a nagyszerű hangrögzítés. Az előző, XC10-es modellt használók visszajelzései nyomán a Canon az XC15-öshöz már MA-400-as mikrofonadaptert is ad. Ez kínálja a professzionális szintű hangrögzítést, kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan mikrofonokat és vonalszintű audio bemeneteket is képes kezelni, kettős XLR-csatlakozókon keresztül.

Az XC15 rugalmasan hasznosítható különféle feladatokra: 8,29MP-es állóképeket is tud rögzíteni 4K/UHD felvételi módban, voltaképpen a mozgóképes tartalmak mellett fotókat is el tud menteni, ami online hírportálok munkatársai részére rettentően praktikus.

Részletgazdag felvételek még gyenge fényviszonyok közt is

Az XC15 elsőrangú teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok mellett is a 100-tól 20 000-ig terjedő széles ISO-tartományának hála, ami a tudósítók részére hatalmas előny. Az integrált ND-szűrő a vakító fények közötti videózást biztosítja. Az XC15-ösben 1.0 típusú CMOS érzékelő és a Canon DIGIC DV5 képfeldolgozó processzora fedezhető fel, amelyekkel jó minőségű, alacsony zajszintű, kis mélységélességű UHD/4K videókat készítünk. A kamera 10-szeres optikai zoomja és a Canon kategóriájában piacvezető képstabilizátor technológiája fokozza a felhasználási lehetőségeket a portrézástól kezdve egészen az úti beszámolókig.

Szüntelen kapcsolat

Az XC15 kétsávos wifi- adatátvitelével funkcionál a Live View szerepkör, azonkívül a távoli irányítás webböngészőn vagy okos készüléken keresztül.

Az XC15 leglényegesebb tulajdonságai:

  • Kiváló színvonalú 4K és Full-HD videók készítése
  • Professzionális kettős XLR audiocsatlakozók
  • Profi funkciók és a munkafolyamatok letisztult kezelése érdekében
  • Diszkrét és szerfelett multifunkcionális kamera
  • Könnyed kezelni