Valter Attila, Nibali, Pedersen és Roglic is a virtuális svájci körverseny indulói közt

Valter Attila, Nibali, Pedersen és Roglic is a virtuális svájci körverseny indulói közt

Nagyszámú világklasszis országúti kerékpáros mellett Valter Attila is megjelenik a virtuális svájci körverseny indulóinak listáján.

A velon. cc weboldal beszámolója alapján olyan módfelett erős riválisokkal nézhet szembe a CCC 21 esztendős magyar kerékpárosa, akárcsak csapattársa, az olimpiai bajnok belga Greg van Avermaet, aki nemrég diadalmaskodott a görgőn szervezett virtuális flandriai körversenyen. A névsorban megjelenik a világbajnok dán Mads Pedersen (Trek-Segafredo), az időfutam Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes belga Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick-Step), a tavalyi Vueltán első szlovén Primoz Roglic (Jumbo-Visma), valamint a négyszeres Grand Tour-győztes olasz Vincenzo Nibali (Trek-Segafredo).

A portál leírása alapján öt külön virtuális versenyt rendeznek, három-három bringás áll a digitális rajthoz minden csapatból, az indulókat napról napra válthatják az istállók.

A márciusi – a világjárvány folytán lerövidített – Párizs-Nizza volt a legutóbbi elitkategóriás viadal, amit megrendeztek. Elhalasztották például a Giro d’Italiát, a Tour de France-t, ezenkívül

négy viadalt az öt legnagyobb egynapos versenyből. A svájci körversenyt – amelyre június 6. és 14. közt került volna sor – idén nem rendezik meg, erre a második világháború óta nem volt példa.

MTI