Újabb mesterséges intelligencia központot nyit a Samsung

Újabb mesterséges intelligencia központot nyit a Samsung

A Samsung Electronics New Yorkban nyitotta meg legfrissebb, mesterséges intelligenciával (Artificial Intelligence, AI) munkálkodó kutatóközpontját, ezáltal tovább erősíti szakértelmét az AI területén.

A Chelsea szívében funkcionáló New York-i központot Daniel D. Lee, a Samsung Research ügyvezető alelnöke, az AI robotika világszinten elismert szakértője vezeti, aki 2017 júniusa óta erősíti a Samsung Electronics csapatát. Az idegtudományokon alapuló mesterséges intelligencia vezető tudósának számító, a Samsung Research ügyvezető alelnökeként tevékenykedő H. Sebastian Seung segédkezésével a New York-i centrum élen jár ezt követően a robotika területén végzett mesterséges intelligencia kutatásokban. Mindemellett a Samsung Electronics vezető kutatójaként Seung tanácsadóként is támogatja ezután a vállalatot a mesterséges intelligenciában rejlő jövőbeli vállalkozásbeli esélyek kiaknázásában.

„Pillanatnyilag azon értékek kialakítására koncentrálunk, amelyek mentén a Samsung termékei és szolgáltatásai a mesterséges intelligencia erejét használva könnyebbé és komfortosabbá tehetik a felhasználók életét – hangoztatta Hyun-suk Kim, a Samsung Electronics kutatás-fejlesztési tevékenységéért felelős részleg, a Samsung Research elnöke. – Ebben a átfogó mesterséges intelligencia központjaink, ezáltal a New York-i létesítmény is, kulcsszerephez jut.”

A Samsung tervei alapján 2020-ig csaknem 1000 mestert foglalkoztat ezután, ezáltal bővíti kutatási kapacitását a mesterséges intelligencia területén. A New York-i a Samsung hatodik AI centruma a világon, amely szorosan együttműködik ezt követően a Samsung többi, mesterséges intelligenciát tudós létesítményével. A újabb öt center Koreában, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Oroszországban és az Egyesült Államokban, a Szilícium-völgyben funkcionál.

„A neurális hálózatok integrálása hatalmas előrelépést jelent a mesterséges intelligencia területén – hangoztatta H. Sebastian Seung. – Büszkék vagyunk, hogy a Samsung New York-i AI laboratóriuma is részese lehet ennek a korszerű fejezetnek, amely korszakalkotó innovációkat hoz ezután el a korszerű generációk részére.”

A Samsung mindenre kiterjedő mesterséges intelligencia központjai a helyi erőforrásokat bevetve támogatják ezután a cég kutatásait, lehetővé téve, hogy a Samsung egyike legyen a nemzetközileg az egyik legelismertebb mesterséges intelligenciát felfedező intézményeinek.