Új mérföldkőhöz érkezett

Új mérföldkőhöz érkezett

A Samsung közzétette, hogy a SmartThings Find szolgáltatást egyre több felhasználó veszi igénybe, amely jelen pillanatban immáron nagyjából 200 millió regisztrált eszközön nyújt támogatást a Samsung Galaxy felhasználóknak az elveszett masinák megtalálásában.

„Büszkék vagyunk, és egyben izgatottak is a SmartThings Find szolgáltatás villámgyors növekedése okán. Alig két év leforgása alatt már 200 millió készüléken használják az alkalmazást – ezzel ugyanakkor az egyik leggyorsabban fejlődő szolgáltatássá vált a Samsungnál” – mondta TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. „Egy szerkezet elvesztése már önmagában feszült helyzetet hoz létre, de a SmartThings Find megkönnyíti a készülékek megtalálásának és visszaszerzésének folyamatát. Ez csak példa arra, hogy az eltérő masinák ökoszisztémája hogyan könnyíti meg a Samsung Galaxy felhasználók hétköznapjait az egész világon.”

A SmartThings Find villámgyorsan fejlődő lokalizációs szolgáltatásként kínálja a Samsung Galaxy felhasználók részére, hogy gond nélkül megtalálják regisztrált Samsung Galaxy készülékeiket – az okostelefonoktól, tabletektől, óráktól és fülhallgatóktól kezdve a önálló tárgyakig, példaként a kulcsokig vagy a pénztárcáig, amelyekhez Galaxy SmartTag vagy SmartTag+ kellék lett rögzítve. A SmartThings Find a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultraszéles sávú (UWB) modern műszaki megoldásnak betudhatóan találja meg az elveszett tárgyakat. Amennyiben a készülék a telefon hatótávolságán kívülre esik, más Samsung Galaxy felhasználók – akik nem messze vannak, és ugyancsak használják a SmartThings Find szolgáltatását – segíthetnek annak megtalálásában. A felhasználónak lehetősége nyílik arra is, hogy engedélyezze a SmartThings Find szolgáltatás részére, hogy figyelmeztetést nyújtson neki olyankor, ha az adott eszközt elhagyta.

A Samsung részére kiemelten lényeges, hogy garantálja a biztonságot olyan privát jellegű információk tekintetében, akárcsak a helymeghatározási adatok. A SmartThings Find titkosítja a felhasználók adatait, ebben ugyanakkor a Samsung Knox biztonsági platform nyújt védelmet. A gépezet helymeghatározási adatait csak a felhasználó magán engedélyével oszthatja meg másokkal, az egyes készülékek azonosítója ugyanakkor 15 percenként változik, és anonim módon tárolódik. A SmartThings Find nyújt támogatást abban is, hogy a felhasználók azonosíthassák azokat az idegen SmartTageket, amelyek egy némely ideje követik őket.