Új elektronikus gyorsfizetés a Vodafone Wallet

Új elektronikus gyorsfizetés a Vodafone Wallet

Az elektronikus fizetési rendszerekben újdonságnak számító érintéses fizetési megoldások közül most a Vodafone lépett ismét a színre. Partnereivel együtt elindította az új Vodafone Wallet szolgáltatását, amelyet az OTP bank és a Mastercardnak köszönhetően már az indulásakor közel 45 ezer ponton lehet használni. Ennek lényege, hogy a fizetés egyszerűen, a mobiltelefonnak a terminálhoz való érintésével valósul meg.

A Vodafone szolgáltatásai között az elektronikus fizetés nem teljesen újdonság, hiszen már korábban és ismertük a Red Mozi, az EU Roaming, vagy a más kontinenseken is használható Világjegyet. A Vodafone tervei szerint a Wallet hamarosan ki fog egészülni olyan szolgáltatásokkal, mint a belépőjegyek tárolása és érvényesítése, vagy a hűség-kupon kártyák kezelése. A szolgáltató elképzelései szerint a Wallet fokozatosan fel fogja váltani a hagyományos pénztárcákat, hasonlóan, mint ahogy a beépített fényképezőgépekkel forradalmasította a fotózást az okostelefon.

A Vodafone Wallet alapja az OTP Mastercard mobil PayPass kártya. Ez az OTP banktól igényelhető, amihez ezek után már csak egy NFC-képes mobiltelefonra, illetve egy Vodafone-os SIM-kártyára van szükségünk. A Vodafone Wallet alkalmazás az NFC képes okostelefonokra már letölthető a Google Play áruházból. Ugyanakkor a Vodafone Magyarország saját kínálatában is biztosít mintegy 30 féle NFC-képes okostelefont.