Ubuntu-alapokon áll az új Meizu okostelefon

Ubuntu-alapokon áll az új Meizu okostelefon

Elkötelezett rajongótábor várja az Ubuntu Touch operációs rendszerrel szerelt Meizu MX4-et. Sokáig kellett türelmeseknek lenniük.

Végre hivatalosan is bejelentette stratégiai együttműködését a Meizu kínai okostelefongyártó és a Caninical, a népszerű Ubuntu linuxos operációs rendszer gazdája. Hosszú pletykasorozatot, majd az idei MWC (Mobile World Congress) bemutató közlését erősítették meg: a Meizu és az Ubuntu úgy döntött, hogy közösen építik az Ubuntu Ecosystemet és támogatják a Meizu OS Flyme alapokon nyugvó Ubuntu mobilt. Azt még mindig csak sejteni lehet, hogy az ubuntus okostelefon hardvere a Meizu MX4 lesz.

Leginkább azért izgalmas a bejelentés, mert az új telefon szoftverének alapja ugyanaz a rendszer lesz, mint a remekül működő és ingyenes asztali Ubuntu operációs rendszernek. A mobilt billentyűzethez, monitorhoz csatlakoztatva majd egy komplett számítógépet kapunk.

Az értékesítés 2015 elején indul Kínában és a tengerentúli – más hírek szerint az európai – piacokon. Várhatóan kiemelt szerepet kap az eladásban a Meizuval hagyományosan jó kapcsolatokat ápoló Alibaba.

(forrás: hirado.hu)