Több mint 940 millió forintos fejlesztés a győrvári iskolában

Több mint 940 millió forintos fejlesztés a győrvári iskolában

Több mint 940 millió forint hazai és uniós forrásból újul meg és bővül 2021 végéig a győrvári Béri Balogh Ádám Általános Iskola – közölte a Szombathelyi Tankerületi Center.

A Vas megyei község iskolájában a fejlesztés részeként megépül egy csaknem 800 négyzetméter alapterületű tornacsarnok öltözőkkel, szertárral, orvosi helyiséggel, mitöbb több új tanteremmel is bővül az iskola – áll a közleményben.

Az Emberi Kapacitás Fejlesztési Operatív Programban meghirdetett Iskola 2020 titulussal rendelkező, a hátrányos helyzetű térségekben a magas színvonalú nevelés megteremtéséért meghirdetett pályázaton a Szombathelyi Tankerületi Centrum még 548,9 millió forintos pártfogást nyert el 2017-ben a győrvári iskola infrastrukturális fejlesztésére. Az összeghez a kormány 396,4 millió forint többlettámogatást ítélt meg.

A korszerűsítésnek hála részben felújítják a régi iskolaépületet, 75 négyzetméteres művészeti szaktantermet formálnak ki, a háromszintes új, akadálymentesített, lifttel ellátott épületrész lépcsőházi blokkal kapcsolódik ezt követően a régi épülethez.

Hozzátették: a projekt 26,6 millió forint értékű eszközbeszerzést is magába foglal, bútorokat, informatikai és sporteszközöket, amellett a természettudományi labor kialakításához létfontosságú felszereléseket is beszerez a tankerület.

mti