Több mint 670 milliós gyógyhelyfejlesztés indul Szigetváron

Több mint 670 milliós gyógyhelyfejlesztés indul Szigetváron

Több mint 670 millió forintos beruházással, túlnyomó többségében európai uniós forrásból komplex gyógyhelyfejlesztés kezdőik Szigetváron – hangzott el a projekt nyitórendezvényén, a baranyai településben.

A szigetvári gyógyfürdő és a vár szomszédságában csaknem 380 négyzetméteres új vendégfogadó alkotmány és rekreációs park létesül 2019 júniusáig. Az épületben egyebek közt turisztikai tájékoztatórendszert és játszóházat formálnak ki, szabadtéri játszótér és szabadidőpark létesül, azonkívül kerékpárokat, úgynevezett airwheel-eket és nordic walking felszerelést, ezenfelül rendezvénysátort és kettő, egyenként csaknem 150 fős lelátót is beszereznek – ismertette a részleteket a rendezvényen Gálosi Gábor, az MSB Zrt. vezető projektmenedzsere.

A fejlesztés víziójának egy olyan komplex turisztikai-kulturális produktum kialakítását nevezte, amely a „félnaposból legalább kétnapos” idegenforgalmi célponttá formálja a baranyai települést.

Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a turisztikai fejlesztésről szólva hangoztatta: „a magyar kormány gondoskodik arról, hogy az emberek élvezhessék is munkájuk gyümölcsét”. Kijelentette még, hogy a projektnek hála a 11 ezer fős település százezreket hívhat magához, hogy egyéni igényeknek megfelelő értékeivel gazdagítsa látogatóit.

A politikus az országgyűlési választásokra utalva azt mondta: „jellegzetes, életbevágó és történelmi pillanat előtt állunk”, amit egyúttal a jövő zálogának nevezett.

„A látszatnak, a manapság itthonról és külföldről hasonlóképpen sulykolt hamisságoknak nem szabad bedőlnünk” – hangoztatta Rákossy Balázs, aki úgy vélekedik, hogy ezzel szemben az a helyes „ha a tényeket és tetteket fogadjuk el igazságnak”.

Beszédében visszaidézte, hogy a kormány rendbe tette a gazdaságot, a nemzeti összjövedelmet, az államadósságot és a munkaerőpiaci helyzetet. Egyúttal gondoskodik a családokról és gyermekekről, minden régióban fejleszt és beruház – sorolta. Az eredmények azt tanúsítják, hogy „közösen helyes és jó úton járunk” – tette hozzá.

„Mi magyarok azt akarjuk, hogy hazánk ne váljon bevándorló-országgá” – hangoztatta Rákossy Balázs, aki egyúttal Jókora Csaba, a Baranya 4-es számú választókörzetért induló fideszes országgyűlési képviselő-jelölt támogatására buzdított.

A Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) közgyűlésének fideszes elnökeként is dolgozó politikustársáról azt mondta: „feddhetetlen, megbízható és szavatartó magyar ember”, aki „legjobb tudása alapján fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy ez a egyedi adottságú vidék minél inkább virágozzon”.

Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnöke köszöntőjében azt mondta el, hogy Szigetvár fejlesztésére több mint 1,5 milliárd forint jut a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top), 1,7 milliárd forint mindazonáltal az Emberi erőforrás-fejlesztési operatív program, azonfelül a kulturális tárca forrásaiból. Elmondta továbbá, hogy, 2022-re elkészülhet az M60-as autópálya Barcsig tartó meghosszabbítása.

Vass Péter, Szigetvár független polgármestere, a Baranya megye 4-es választókörzetében MSZP-Párbeszéd támogatással induló országgyűlési képviselő-jelölt a köszöntőjében a projekt megvalósulásának fontosságáról beszélt.

mti