Több milliárddal segíti a szegedi egyetemet a kormány a következő években

Több milliárddal segíti a szegedi egyetemet a kormány a következő években

A kormány 2018 és 2020 közt több mint 4,1 milliárd forinttal segíti a Szegedi Tudományegyetem egyes infrastrukturális fejlesztéseit, mindemellett képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzésére 4,8 milliárd forintot nyújt – az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg.

Azt írták: támogatják a Szegedi Tudományegyetemen a Zeneművészeti Kar infrastrukturális fejlesztését, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Centrum Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika infrastrukturális felújítását, ezenfelül a létfontosságú eszközpark beszerzését. Minderre idén 1,17 milliárd, jövőre 2,68 milliárd, 2020-ban mindazonáltal 309 millió forint jut.

Továbbá a határozat értelmében a képalkotó diagnosztikai eszközpark beszerzéséhez 4,8 milliárd forint forrás biztosítanak „a felmerülés ütemében”.

A közlönyből az is kiderült, hogy a kormány segíti a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Centrum Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikája tekintetében az egyetem intézményfejlesztési tervében szereplő idegsebészet, szemészet, arc-állcsont sebészet, fül-orr-gége szakterület és a specifikus fej-onkológia egy helyre költöztetését, integrált centrum létrehozását, amelyiknek becsült költsége 9 milliárd forint. Ennek határideje 2022. december 31. – olvasható a közlönyben.

Ugyanakkor a határozat alapján felül kell vizsgálni az orvos- és egészségtudomány, természettudomány és műszaki képzési területek költségkereteit.