Tatabányán épít gyárat a Lotte Aluminium Kft.

Tatabányán épít gyárat a Lotte Aluminium Kft.

Tatabányán létrehoz új alkatrészgyárat a dél-koreai Lotte Aluminium Kft. csaknem 44 milliárd forintos beruházással – fedte fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.

Magyar Levente közölte még: az elképzelések alapján a csaknem 60 ezer négyzetméteren elhelyezkedő beruházás a magyar akkumulátorgyártás és kapcsolódó iparágai rendszerébe tagozódik, új gazdasági környezetet hoz létre az állam középső részében.

Magyarország koreai kapcsolatai töretlenül fejlődnek, múlt évben Dél-Korea lett a legnagyobb befektető az országban, az időszerű beruházás alapján az idén is úrias helyet foglal ezután el a beruházók rangsorában. A kormány kész ezt a folyamatot erősíteni, fenntartani – hangoztatta.

Magyar Levente alapján Magyarország a legjobb úton halad a fejlett ipari középhatalommá válás felé.

Bencsik János, a térség kormánypárti országgyűlési küldötte hangoztatta, hogy a tatabányai ipari parkban már több dél-koreai cég üzemel, az újabb beruházás a negyedik a sorban.

Már ott funkcionál a Lotte-csoport másik cége is, évi 150 millió forintos árbevétellel.

Hjun Csol Cso, a Lotte Aluminium Hungary Kft. vezérigazgatója azt mondta el, hogy Magyarországgal fölöttébb jó a kapcsolata Dél-Koreának, és szüntelen fejlődik, a jelenlegi beruházás ezt tovább erősíti.

A vállalat az elektromos autókhoz akkumulátort gyártó vállalatokat fogja kiszolgálni, évi csaknem 18 ezer tonna fóliát terveznek készíteni.

Vizsgálják egy újabb beruházás lehetőségét, egész Európát szeretnék ellátni – mondta. Közölte még: a magyar beruházásösztönző politikának köszönhető, hogy a Lotte-csoport Magyarországra hozta beruházását.

A Lotte Dél-Korea ötödik legnagyobb vállalatcsoportja, hozzá tartozik a Lotte Aluminium Kft., és 24 országban van jelen – közölte Hjun Csol Cso.

mti