SDC19: A Samsung partnereivel és szoftverfejlesztőkkel együttesen hozza el a jövő modern műszaki megoldásait

SDC19: A Samsung partnereivel és szoftverfejlesztőkkel együttesen hozza el a jövő modern műszaki megoldásait

A 2019-es Samsung Fejlesztői Szimpóziumon (SDC19) a mobil- és csatlakoztatott életmód víziójának megosztásával a cég arra inspirálja a fejlesztőket, vállalkozókat és a felhasználókat, hogy kihasználják az továbbfejlesztett lehetőségeket, amelyeket a mindennapokban kulcsszerepet játszó kellékek nyújtanak.

“Jelentős boldogság számunkra, hogy a Föld legjobb fejlesztőivel és szoftvertervezőivel dolgozhatunk közösen és szövetségben egy kiterjedt és biztonságos ökoszisztémát hozhatunk létre készülékeink és szolgáltatásaink integrációjával – mondta DJ Koh a Samsung mobil és IT divíziójának elnök-vezérigazgatója. – Célunk, hogy még mindig olyan modernizált mobil élményeket hozzunk létre, amelyek örökösen a felhasználók rendelkezésére állnak.”

Új fejlesztői opciók a nyitott, skálázható mesterséges intelligencia és IoT platformokon

A Samsung idén elindította a Bixby Marketplace-t, ahol a felhasználók még több Bixby lehetőséget fedezhetnek fel. A felületen a fejlesztők több millió Bixby felhasználónak mutathatják be a platformra szánt szolgáltatásaikat. Az elmúlt hat hónapban a Bixby fejlesztői közössége megkétszereződött. A 2020-as évtől kezdve a Bixby Marketplace szélesebb körben áll rendelkezésre, mindent összevetve a fejlesztők még több Samsung eszközön mutathatják be szolgáltatásaikat.

A szimpóziumon a társaság közzétette, hogy AI platformján a fejlesztők tevékenységét megkönnyítve, újabb funkciókkal bővíti a Bixby Developer Studiot:

Új Bixby Template-ekk teszik gyorsabbá a kapszulák elkészítését, mindent összevetve nem elengedhetetlen minden fejlesztést az elejéről újraindítani.

Korszerűsített Bixby Views támogatják a fejlesztőket abban, hogy platformokon átívelő konzisztens látványvilágot teremtsenek az okostelefonokon túl is, akár a televíziókon, tableteken, okosórákon vagy éppen a hűtőszekrényeken is.

Mostantól minden Bixby szolgáltatást regisztrálni lehet a Természetes Nyelvi Kategóriák Natural Language Categories) alapján. Mindent összevetve, ha egy felhasználó egy kategóriához (példának okáért hírek, rádió vagy navigáció) kapcsolódóan kér segítséget a Bixbytől, az asszisztens nélküle tud neki pompás szolgáltatásokat ajánlani, hogy meg kellene adni az alkalmazás precíz nevét.

Egyre több felhasználó tapasztalja meg, milyen előnyökkel jár a mindennapi életben egy zökkenőmentesen kapcsolódó eszközökből és szolgáltatásokból álló ökoszisztéma. A Samsung IoT platformján, a SmartThingsen át bárki fejlesztheti eszközeit és kompatibilis szolgáltatásait. A fejlesztők és a Samsung partnerei eddig több mint 45 millió aktív felhasználó és több ezer kellék részére hozták el a csatlakoztatott életmóddal járó előnyöket. A platformon újabb növekedés sejthető a WASH (Work as a SmartThings Hub) programon át, amely kínálja SmartThings Hub szoftverek beépítését akár a hálózati szolgáltatók eszközeibe is.

A cég több olyan újdonságot is bejelentett, amelyeknek betudhatóan a fejlesztők integrálhatják korábbi berendezéseiket a SmartThings platformba.

A tervezők a Rules API-val új, automatizált okos otthon funkciókat hozhatnak létre, amelyek minden SmartThings eszközön alkalmazkodnak az páratlan felhasználói igényekhez.

A Samsung 2020 elején indítja el a SmartThings Device SDK Beta programot, hogy az elkövetkezendő időszakokban is a lehető legtöbb SmartThings kompatibilis szerkentyű készülhessen.

A Samsung arra bíztatja a fejlesztőket, hogy legyenek aktív részesei az ökoszisztéma építésének és több különféle ösztönző programmal is patronálja a fejlesztői közösséget, akárcsak a Best of Galaxy Store Díj, a Samsung Mobile Design Competition, a Bixby DevJam és a Samsung Mobile Security Reward program.

Eszközökön átívelő új, inspiráló élmények

A Samsung új szintre emeli a mobilos felhasználói élményt, ezáltal a masinák tulajdonosai arra koncentrálhatnak, ami igazán lényeges számukra. A One UI 2 olyan új funkciókkal teszi rendezettebbé a felhasználói felületet, amelyek természetesebb interakciót tesznek lehetővé a gépezettel és ezenkívül a szemet is kímélik. A fejlesztői és felhasználói impresszió egységesítése érdekében a cég kiterjeszti a One UI 2 használatát az okostelefonokon kívül a tabletekre, a viselhető okoseszközökre és az modernizált kialakítású szerkezetekre is, akárcsak a kihajtható kellékek.

A Galaxy Fold mobileszköz a Samsung olyan elsőrangú fejlesztése, amely a kialakításán túl is jellegzetes élményt ad a felhasználóknak. A cég több száz fejlesztővel és partnerrel szövetségben olyan kihajtható ökoszisztémát teremtett meg, amely folytonosan növekszik és új alkalmakat kínál a fogyasztóknak. Miként erre a tavalyi Fejlesztői Szimpóziumon is ígéretet tett, a társaság újabb, egyéni igényeknek megfelelő kialakítású kihajtható okoseszközök fejlesztésébe kezd.

Az elérhető legjobb televíziós impulzus érdekében a cég szüntelenül korszerűsíti 8K modern műszaki megoldásait. Az AI ScaleNet opció alacsonyabb sávszélesség mellett is biztosítja a kiváló színvonalú 8K videók streamelését. A Samsung olyan új eszközöket hozott nyilvánosságra, amelyekkel a fejlesztők egyéni igényeket kiszolgáló élményeket hozhatnak el a csaknem 100 millió Tizen operációs rendszerrel funkcionáló Smart TV képernyőire.

A Wits automatán feltölti a kódban történt módosításokat a tévére, ezáltal a fejlesztők majdhogy nem rögtön láthatják a javításaikat, ezzel nagyfokúan rövidülhet a fejlesztési idő.

Az EasyST megkönnyíti a tartalom-visszajátszás tesztelését, merthogy a fejlesztőknek nem kell saját tesztkörnyezetet vagy applikációt létrehozniuk a tartalom előnézetének ellenőrzésére.

A TIFA (Tizen Identifier for Advertising) segédkezésével a felhasználók limitálhatják a hirdetések nyomon követését a tévén vagy akár le is állíthatják a célzott hirdetéseket.

A Samsung más TV gyártók részére is elérhetővé teszi a Tizen TV OS operációs rendszert.

Végpontok közti biztonság minden megoldásban

Az olyan fejlődő modern műszaki megoldások, mint az IoT, az AI vagy az 5G új lehetőségeket hoznak a fejlesztői közösség részére. A Samsung részére ez azt jelenti, hogy olyan továbbfejlesztett eszközöket és programokat adhat a fejlesztők kezébe, amelyekkel biztonságos és megbízható megoldásokat hozhatnak létre.

A Secure Development Lifecycle a fejlesztési, ellátási- és gyártási folyamatok minden szakaszáról rendszerezett áttekintést ad. A Knox SDK a fejlesztők és a felhasználók biztonságáról is gondoskodik, mivel biztosítja a partnerek és az alkalmazásfejlesztők részére, hogy szolgáltatásaikba magas szintű biztonsági megoldásokat integráljanak. A Samsung ezen felül a német kormányzati szervekkel, különösen a BSI-vel (Szövetségi IT-Biztonsági Hivatal), emellett iparági partnerekkel összefogva fejleszti tovább mobil-barát eID megoldását. Ezzel a digitális szolgáltatók építhetnek ki egy stabil alapot a felhasználók és kormányzat részére is megbízható azonosítási rendszerek felé.