Samsung NX500: a csúcskategóriás NX1 tudása kompakt méretű házban

Samsung NX500: a csúcskategóriás NX1 tudása kompakt méretű házban

A Samsung bemutatta NX500-as fényképezőgépét, amely 28 megapixeles felbontásával, a BSI APS-C szenzorokkal, a 4K (UHD) minőségű videofelvétellel, DRIMeV képfeldolgozó processzorával, egyedi autofókusz rendszerével és a Samsung Auto Shot funkcióval a profik igényeit is kielégíti – hiszen az NX500 az NX1 funkcióit egy kompakt készülékbe ágyazza. A Bluetooth-on és Wi-Fi-n keresztül történő csatlakoztatási lehetőség révén a vásárlók egyszerűen megoszthatják megörökített élményeiket, NFC kompatibilitása révén pedig mobiljukkal is vezérelhetik azt.

„Az NX500 fókuszálási és képkészítési sebessége kiváló képminőséget tesz lehetővé. 28 megapixeles felbontású, hátsó megvilágítású (BSI – Back Side Illumination) APS-C szenzorával még rossz fényviszonyok között is képes tökéletes képet készíteni. Támogatja a 4K és az UHD videofelvételt is, az egyedi szenzor pedig még nagyobb rugalmasságot biztosít a mozgókép készítésnél” – mondta Sangmoo Kim, a Samsung Electronics IT és mobil kommunikációs üzletágának alelnöke.

A beépített HEVC Codec a jelenlegi legmodernebb tömörítési technológia, hiszen a nagy felbontású videók méretét a H.264-es szabványhoz képest a felére csökkenti a minőség bármiféle romlása nélkül. Emellett az Interval Capture módban készített állóképek könnyen UHD time-lapse videóvá fűzhetők össze, s ez a művelet a fényképezőgépen is elvégezhető, így nem kell a fotókat a számítógépre továbbítani.

A Samsung NX500 kihajtható és forgatható LCD panellel érkezik
A Samsung NX500 kihajtható és forgatható LCD panellel érkezik

Példátlanul rövid válaszidő

Az NX500 DRIMeV processzora sokkal gyorsabb, mint az elődje. Ez kiváló színhűséget, még erőteljesebb zajcsökkentést és jobb képminőséget garantál. A 28 megapixeles szenzor és a hibrid AF rendszer ötvözése révén a felhasználók a legváratlanabb pillanatokat is elkaphatják az azonnali fókuszálás és képkészítés lehetőségével. Továbbá, másodpercenként akár 9 fotót is készíthetnek, így a felhasználók igen egyszerűen követhetik és rögzíthetik a körülöttük folyó eseményeket. A mozgó témák fotózásának lehetőségét tovább javítva az NX500-nál alkalmazott Samsung Auto Shot (SAS) funkció, ami a mozgásérzékelés révén pontosan képes megjósolni azt, hogy mikor lehet elkészíteni a tökéletes fotót különféle szituációkban, például amikor egy gyermek elkapja a felé dobott labdát.

Ergonomikus kialakítás és csatlakoztatás

A tenyérbe illeszkedő NX500 ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindig biztonságosan tartsák a fényképezőgépet. A kihajtható és dönthető, valamint a fényerőt automatikusan állító kijelző segítségével a felhasználók könnyen elkészíthetik a tökéletes selfie-t. A készülék zökkenőmentes vezeték nélküli csatlakozást biztosít Wi-Fi-n, Bluetooth-on és NFC-n keresztül. A kiemelkedő adatátviteli sebesség és a Bluetooth révén a felhasználók nagyméretű képfájlokat és videofájlokat is gyorsan átküldhetnek okostelefonjukra vagy táblagépükre.

(forrás: Samsung)