Roppant módon hatékony alulfagyasztós hűtőszekrényt tárt a közönség elé az LG a 2022-es IFA bemutatón

Roppant módon hatékony alulfagyasztós hűtőszekrényt tárt a közönség elé az LG a 2022-es IFA bemutatón

Az LG Electronics (LG) a 2022-es IFA szakmai vásáron az európai piac részére is przentálja legkorszerűbb alulfagyasztós hűtőszekrényét. A modern modell fenntarthatóbb működést biztosít a konyhában az LG energiatakarékos inverter lineáris kompresszorával (Inverter Linear CompressorTM), valamint korszerűsített belső kialakításával, melyben az ennivalók frissentartásához hozzájárulnak a LinearCoolingTM és a DoorCooling+TM modern műszaki megoldások.

Az LG alulfagyasztós hűtőszekrénye „A” besorolást kapott, ami az Európai Bizottság szigorú energiaszabályozási rendszerében elérhető legmagasabb minősítés. A minősítés megszerzése érdekében az LG továbbfejlesztette a hűtőszekrény kondenzátorának és hőcserélőjének szerkezetét, és korrigálta a légáramlási útvonalat, ezáltal a hideg levegő hatékonyabban és egyenletesebben jut el a hűtőtérbe.

Az LG új hűtőszekrénye roppantul hatékony és tartós inverter lineáris kompresszort kapott. Az eszköz ezáltal minden évben 10 százalékkal kevesebb energiával is beéri az LG más, ugyancsak „A” besorolású modelljeihez képest, mindent összevetve még a háztartás villanyszámláján is spórolhat.

A nagyteljesítményű új szerkezet továbbá az LG frissességet megtartó technológiáival – LinearCooling és DoorCooling+ – is büszkélkedhet. A LinearCooling révén kevesebb lesz a hőmérséklet-ingadozás ezáltal az táplálékok hosszabb ideig frissek maradnak ameddig a DoorCooling+ hideg levegőt áramoltat a hűtőrész tetejéről a nehezen hozzáférhető helyekre, példának okáért az első bejárat kosarába.

Az ergonomikus használat érdekében a korszerű alulfagyasztós hűtőszekrény az LG ThinQTM okostelefonos alkalmazáson át távolról is vezérelhető és felügyelhető, mindent összevetve a felhasználók gyakorlatilag bárhonnan kezelhetik a beállításokat és nyomon követhetik a masina üzemelését.

A hűtőszekrény azonkívül egy ugyancsak kényelmi szerepkört ellátó kétlépcsős, összecsukható polcot és bortartó polcot kapott: előbbi szükség során nagyobb eszközök hűtőbe helyezését biztosítja, amíg utóbbi akár öt palack bor tárolására teszi alkalmassá a szerkezetet. A korszerű modell egyben új belső stílussal érkezik, amit az LG Metal Fresh kivitellel láttak el.

„A korszerű alulfagyasztós hűtőszekrény az LG legújabb modern műszaki megoldásait használja az táplálékok frissességének megőrzése érdekében, míg felettébb energiahatékony és nagyon sok felhasználóbarát szerepkört nyújt” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A tervezésnél az európai piaci igényeket tartottuk szem előtt, vagyis figyelembe vettük a fenntarthatóságot és konyhai kényelmi szempontokat, mindent összevetve lett a gépezet egyidejűleg energiatakarékos, komfortos és stílusos.”

A 2022-es IFA tárlatra vendégek szeptember 2-6. közt a Messe Berlin 18. csarnokában felfedezhető standon tekinthetik meg az LG szédületes, mattfekete kivitelű alulfagyasztós hűtőszekrényét, továbbá jó néhány más, a cég „Innovation for a better life” (Fejlesztés egy jobb életért) jelmondata jegyében alkotott termékét.