Rejtélyes fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter Utah-ban

Rejtélyes fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter Utah-ban

Rejtélyes monolit fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter a utah-i sivatagban – írta a BBC hírportálja.

Vadjuhokat számoltak a magasból a vadőrök Utah állam délkeleti, kieső részén, mikor is szokatlan tárgyra lettek figyelmesek, mely a vörös sziklák közt bukkant fel. A 3,6 méter magas tárgyon semmilyen jelzést nem találtak.

„Sok évnyi repülés alatt ez volt a legkülönösebb dolog, amivel találkoztam” – hangoztatta a KSLTV helyi csatornán Bret Hutchings pilóta.

„A helikopteren utazó biológus vette észre első alkalommal a fémtárgyat, azt mondta, meg kell néznünk” – folytatta a pilóta, aki úgy vélekedik, hogy a monolit tömböt „valami újhullámos művész” vagy a 2001: Űrodüsszeia című, 1968-as Stanley Kubrick-film egy rajongója állíthatta föl. A filmben idegen civilizáció üzenetét hordozza egy fekete monolit tárgy.

Utah állam repülésbiztonsági hivatala a múlt héten tette közzé a négyszögletes fémobjektum képét, egyben azt is írták, hogy „a hatóság dönti el, szükséges-e újabb vizsgálat”.

„A szövetségi kezelésben található területeken tilos engedély nélkül építményeket vagy műalkotásokat állítani” – közölte a hivatal, az alkotmány korrekt helyét viszont nem adták hírül, mivel félő, hogy felfedezők indultak volna a monolit tömbhöz, ami az eltévedés veszélyével járt volna.

Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a fémtömböt a sivatagban.

Az emberek leggyakrabban arra tippelnek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélik benne felismerni.

mti