Pécsett Smart oktatási termek nyílnak

Pécsett Smart oktatási termek nyílnak

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Általános Orvostudományi Kar és Samsung stratégiai együttműködésének eredményeképpen a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskolában, ugyanakkor az intézmény Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskolájában modern SMART tanterem nyílik.

A Samsung 2014 elején nyitotta meg első SMART Schoolját a helyi önkormányzattal összefogva Jászfényszarun, ezt követően a cég három újabb intézményt szerelt fel digitális berendezésekkel. 2016-ban a PTE és a Samsung stratégiai együttműködésének egyik alapköveként két modern, okostáblával, tabletekkel és S-pennel felszerelt SMART tanterem is létrejöhetett, ahol rövidesen a tanulók interaktív módszerekkel, pezsgő órai munka keretében sajátíthatják el a tananyagot.

„A XXI. század gyermekeinek figyelmét szerfelett nehéz hosszú távon fenntartani, egyre nehezebb számukra érdekes és jól feldolgozható tananyagot biztosítani. Ebben nyújtanak újat és különlegeset a Samsung SMART School eszközei és módszerei, amelyet most a pécsi diákok és tanáraik is alkalmazhatnak.” – mondta Nyilas Orsolya, a Samsung vállalati kommunikációs vezetője.

A Samsung SMART School eszközeivel és a digitális tanítási környezettel a diákok élményteli, interaktív, hatékony nevelésben vehetnek részt. Az osztálytermekben lévő masinák – digitális táblák és táblagépek – szinkronizálhatóak egymással, a tananyagok ugyanakkor egy digitális könyvtárban akár otthonról is elérhetőek.

A Samsung meggyőződése, hogy a pedagógusok nyitottsága és lelkesedése nélkül nem lenne igazán hatékony és fenntartható a Samsung SMART School, ennek köszönhetően a csomag részeként külön felkészítést és a későbbiekben mentorálást biztosítanak számukra, hogy professzionálisan tudják alkalmazni az eszközöket és az internet nyújtotta lehetőségeket a tanórákon.

„Jelentős boldogság számunkra, hogy már a Pécsi Tudományegyetem gyakorló iskoláinak tagintézményeiben is a lehető legkorszerűbb tudományos feljesztés eredménye hozzájárulásával tanulhatnak a diákjaink. Felgyorsult és digitalizálódott a világ, és mi szeretnénk lépést tartani vele. A jelek véleménye alapján egyelőre sikerül!” – fejezte ki örömét Staub Ernő, a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója.