Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár augusztusban

Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár augusztusban

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar öt helyi koncert mellett Mezőtúron, Törökszentmiklóson és Karcagon is fellép augusztus 4. és 31. közt a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2018 rendezvény keretében.

Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője az idén hetedik alkalommal megszervezett esemény sajtótájékoztatóján kijelentette: több mint 15 ezer nézőt várnak a hangversenysorozatra.

Közölte még: internacionális, országos eseménnyé szeretnék fejleszteni a már térségi fesztivált. Mint hangoztatta, ehhez együttműködésre van szükség más városokkal, a megyei jogú település vezetésével és ha találnak a „magasabb szintű vezetésben” partnerséget, tovább fognak lépni.

Az ez évi parádé augusztus 4-én a szolnoki Hild János téren indul a Szimfonikus Parádé című hangversennyel, amely egy „barátsággála” is lesz egyben a japán Juza és Szolnok testvérvárosi kapcsolatának 35. évfordulója tiszteletére. A Szolnoki Szimfonikus Zenekarral és a Szolnoki Máv-Kodály Vegyes Karral japán művészek is fellépnek, az est karmestere Izaki Maszahiro lesz. A japán és magyar mellett orosz komponisták műveit is felvonultató gála kísérőprogramjaként fotókiállítást láthat a publikum a zenekar japán turnéinak fotóanyagából.

Augusztus 9-én a mezőtúri római katolikus templomban adnak koncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar művészei.

Augusztus 12-én a Tiszai hajósok kapcsán a Neoton Famíliával játszik egyesült erővel a szimfonikus zenekar, a karmesteri pálcát ez alkalommal Veér Bertalan, a szimfonikus zenekar hegedűse veszi a kezébe. A koncert előtt egy úszógumi-performansz várja a gyerekeket.

A Neoton Famíliával együttes koncertet megismétlik Törökszentmiklóson is augusztus 18-án.

Az esemény történetében első alkalommal gyermekműsorral is készülnek a szervezők: augusztus 18-án a Lúdas Matyi várja a legifjabb korosztály tagjait a Tiszai hajósok kapcsán, a szolnoki szimfonikusok mellett az előadáson közreműködik a Minerva Bábcsoport. A gyerekek mesekönyv-bemutatón és hangszersimogatón is részt vehetnek.

Az esemény repertoárjából idén sem marad ki az operett: Karcagon augusztus 20-án szabadtéri operettgálára várják a közönséget. Szolnokon augusztus 29-én a Széchenyi városrészben Cser Ádám vezényletével, augusztus 31-én mindazonáltal Szandaszőlősön Tosifumi Kanai japán karmester vezényletével hallhat a leginkább közkedvelt operettek dalaiból szelekciót a nézőközönség.

MTI