Őszi irodalmi gálának ad otthont a Pesti Vigadó

Őszi irodalmi gálának ad otthont a Pesti Vigadó

Vers- és próza-összeállítások, mi több beszélgetések és operarészletek is megjelennek a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) irodalmi tagozata által szervezett Támadó tűz voltunk őszi irodalmi gála műsorában, amelyet november 18-án rendeznek meg a Pesti Vigadó dísztermében.

A rendezvény meghívója alapján olyan ismert szerzők mellett, mint Illyés Gyula, Füst Milán, Vas István és Weöres Sándor, az MMA rendes és néhai elemei – például Ágh István, Jókai Anna, Temesi Ferenc és Oláh János – művei is megjelennek ezt követően az összeállításokban. A műveket Császár Angela, Oberfrank Pál, Pregitzer Fruzsina, Rátóti Zoltán, Szarvas József és Újhelyi Kinga színművészek adják elő.

Ágh István, Buda Ferenc és Mezey Katalin az MMA Támadó tűz voltunk. . . címmel megjelent 1956-os antológiájáról fognak beszélgetni, amellett a Magyar Állami Operaház 56-os műsorai is szóba kerülnek Ókovács Szilveszter főigazgató részvételével.

Részletek hangzanak el Erkel Ferenc Hunyadi László és Bánk bán című operájából, amellett Kodály Zoltán Székelyfonó és Háry János című művéből az Operaház énekművészeinek – Balczó Péter, Gál Erika, Haja Zsolt, Kiss B. Atilla és Rácz Rita – előadásában.

Az esemény előzetes regisztráció esetén díjmentes – derül ki a meghívóból.

mti