Összefog a Samsung és a Universal Pictures

Összefog a Samsung és a Universal Pictures

A Samsung és a mindenre kiterjedő amerikai tartalomgyártó és forgalmazó cég, a Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) nyilvánosságra hozta, hogy a következő években olyan tartalmakat hoznak el a nagyközönség számra, amelyek megfelelnek a Samsung révén alkotott, újgenerációs HDR10+ videószabvány-technológiának.

A HDR10+ (High Dynamic Range 10+) egy nyílt forráskódú, újgenerációs videószabvány, amit a Samsung fejlesztett ki. A HDR10+ technológiával a televíziózás élménye szintet lép, a masina képernyője a jelenetről jelentre hangolt fényerőszintnek és kontrasztoknak betudhatóan fényesebb kiemeléseket, ugyanakkor mélyebb sötét színeket tudja visszaadni. A HDR10+ rendkívüli HDR képminőséget és fantasztikus élményt szolgáltat a nézőknek.

A megállapodás keretein belül a Samsung és az UPHE teljesen új, a HDR10+ szabványnak kedvező tartalmak és műsorok előállításán üzemel ezután egyesült erővel, hogy a technológiával kompatibilis eszközökön az otthoni szórakozás teljesen új élményét nyújtsák. A tartalmakat az UPHE szolgáltatási területein lehet ezt követően megtekinteni.

„Örömmel dolgozunk egyesült erővel a Samsunggal a HDR10+ technológiának kifogástalan tartalmak előállításán, hiszünk abban, hogy ezzel a korszerű megoldással a digitális és a tradícióknak megfelelő formátumú Universal tartalmak még kiemelkedőbb filmélményt nyújtanak ezt követően felhasználóinknak.” – hangoztatta Michael Bonner, az UPHE digitális tartalomszolgáltatásért felelős alelnöke.

„A HDR10+ technológiával a képminőség új korszakát nyitottuk meg, minden eddiginél élethűbb filmélményt nyújtunk felhasználóinknak. – mondta Hyogun Lee, a Samsung vizuális monitorok üzletágának alelnöke. – Büszkék vagyunk arra, hogy a Samsung egyéni igényeknek megfelelő technológiai megoldásainak és a szakértelmének betudhatóan olyan vállalatokkal bővíthetjük együttműködő partnereink számát, mint a Universal Pictures, akik elhozzák a fogyasztóknak a legjobb HDR tartalmakat. Célunk, hogy a következő években még tovább bővítsük ezt a szövetséget.”

A Samsung filmstúdiókkal és OTT (over-the-top) tartalomgyártókkal is együttműködött a HDR10+ Szövetség 2017-es megalakulása óta, hogy újgenerációs HDR technológiákat és egy kibővített ökoszisztémát hozzon el a fogyasztóknak. A vállalat Korea, Japán és az Egyesült Államok után a Föld más országaiban is kiterjeszti a HDR10+ logó- és tanúsítványprogramot.

A HDR10+ logó- és tanúsítványprogramban résztvevő szervezetek részletes ismertetést kapnak a technológiáról és a HDR10+ teszt folyamatáról. A tanúsítványt jelző logót egy harmadik fél által végzett laboratóriumi tesztet követően kapják meg a programban résztvevő alkalmatosságok. A tanúsítványról bővebb információ a www.hdr10plus. org oldalon olvasható.