Olcsó választás a diszkrét okosgyűrű

Mota okosgyűrű -- smartring

A hordható eszközök piacán az egyik legolcsóbb megoldás a diszkrét, monokróm okosgyűrű, amely a tenyér belső oldalán, érintőkijelzős képernyőn mutatja az értesítéseket.

Érintőképernyővel és LED-kijelzővel látta el a Mota okosgyűrűjét, amely a telefonhívások, üzenetek, e-mailek és a közösségi oldalak értesítéseit fogadja. A felhasználó egy apró rezgést érez a gyűrűsujján, ha értesítés érkezik. Elég csak a tenyerünkre pillantani, az elgondolás szerint diszkréten, az ujj belső felén jelenik meg a kijelzőn egy ikon, amelyből tudjuk, milyen értesítés is érkezett. Ha finoman rányomunk a gyűrűre, meg is jeleníti a szöveget.

A kaliforniai cég tervei szerint a különböző értesítésekhez különböző rezgéstípust választhatunk majd, így már az alapján el tudjuk dönteni, érdekel-e minket, vagy majd később vesszük elő a telefont és nézzük meg. Telefonhívás és e-mail esetén csak a hívó fél nevét írja ki, az SMS szövege azonban végigfut a kijelzőn, a haladás sebessége pedig állítható. A naptár, illetve a közösségi oldalak esemény értesítői is megjelennek az apró ékszeren.

Mota okosgyűrű -- smartring
Mota okosgyűrű — smartring

Az okosgyűrű támogatja az alacsony energiahasználatú Bluetooth 4.0 szabványt, párosítható akár iOS alapú, akár androidos mobilkészülékekkel.

Saját akkumulátort kap, ami a cég állítása szerint akár 72 órás üzemidőt is bír. Vezetéknélküli töltővel szerelték fel, ennek köszönhetően nincsenek rajta csatlakozók, vízálló a teljesen fekete, vagy fehér monokróm gyűrű.

A kaliforniai cég azt vallja, az értesítések ellenőrzésére felesleges egy órát, karpántot készíteni, elég egy apró gyűrű, amely megjeleníti azokat, s az alapján el tudjuk dönteni, elő akarjuk-e venni a telefont. A gyűrű kényelmes, diszkrét viselet, értekezleteken, baráti találkozókon, sportolás közben vagy nyaraláson is hasznos lehet: míg az okostelefon pihen a táskában, nem maradunk le semmiről.

A Mota szeptember elején, az IFA-kiállításon mutatta be az okosgyűrű prototípusát Berlinben. Eddig több mint 90 ezer dollárt, átszámítva mintegy 22 millió forintot gyűjtöttek az IndieGogo közösségi oldalon. Összesen 100 ezer dolláros, több mint 24 millió forintos adományért folyamodtak, a kampány azonban még nem ért véget, kilenc nap van hátra.

Egy randin is észrevétlenül tekinthetünk rá, ha fontos hívást várunk

Az okosgyűrű szemben a többszáz dolláros okosórákkal mindössze 75 dollárba, azaz 18 ezer forintba kerül. Azoknak, akik tesztelni szeretnék, dupla árért cserébe egy hónappal a hivatalos, 2015 áprilisi megjelenés előtt küldik.

A Mato készüléke a második okosgyűrű, a Smarty Ring fejlesztését decemberben mutatták be.

(forrás: origo.hu)