Okosszemüveg a lamborghinis rendőrökön

Okoszszemüveg google glass

Van egy olyan ország, ahol a rendőrök sportkocsikat és vadonatúj kütyüket kapnak a munkájukhoz.

Dubai az elmúlt időkben többször is annak kapcsán került a híradásokba, hogy a helyi rendőrség milyen szuperdrága szolgálati autócsodákat kapott. A nem éppen szegény arab országban járva könnyen belefuthatunk 1 millió dolláros Bugatti Veyron, vagy 350 ezer dolláros Lamborghini Aventador rendőrautókba, melyek sofőrjei hamarosan egy spéci új kütyüt is használatba vehetnek.

Ez pedig nem más, mint az egyelőre csak a világ bizonyos régióiban és elég kis mennyiségben hozzáférhető okosszemüveg, az 1500 dolláros Google Glass. A rend éber őrei ennek használatával fejlett arcfelismerő szolgáltatásokat vehetnek igénybe, vagyis az okosszemüveg azonnal jelzi, ha a látómezőben felbukkan egy körözött személy, ezenkívül pedig természetesen rendszámtábla felismerő szolgáltatást is felvonultat a rendszer, melynek révén többek közt a közlekedési szabálysértések is egyszerűen megörökíthetők.

Okoszszemüveget (google glass-t) kapnak a rendőrök
Okoszszemüveget (google glass-t) kapnak a rendőrök
Okoszszemüveg (google glass) variációk és kiegészítők
Okoszszemüveg (google glass) variációk és kiegészítők
Okoszszemüveg (google glass) a napszemüvegre illesztve
Okoszszemüveg (google glass) a napszemüvegre illesztve

Az Egyesült Államokban várhatóan a tűzoltók kapnak majd Google Glass-t, mely egy speciális applikáció segítségével egyrészt megmutatja a használójának, hogy pontosan merre kell keresnie a közlekedési balesetet, vagy éppen tűzesetet, másrészt pedig a helyszínre érve azonnal feldobja a szemüveg kijelzőjére a balesetet szenvedett jármű mentési tervét, vagy például az adott épület alaprajzát. Ezeket a hasznos funkciókat pedig értelemszerűen a kezük használata nélkül, egyszerű hangparancsokkal érhetik el a tűzoltók, ami mentési körülmények között elképesztően nagy segítséget jelenthet.

(forrás: hir24.hu)