Növelte forgalmát és működési eredményét az Oracle

Növelte forgalmát és működési eredményét az Oracle

A vállalati eszközgazdálkodási szoftverszolgáltatások kereskedelmi sikerének hála növelte bevételét és segítette bevételarányos jövedelmezőségét pénzügyi éve első negyedében az amerikai Oracle Corporation szoftverfejlesztő konszern a vállalat honlapján közzétett beszámoló alapján.

Az augusztussal zárt 2019/2020-as pénzügyi éve első negyedévében 9,218 milliárd dollár bevételre tett szert az Oracle, devizaárfolyam-hatással kiigazítva 2 százalékkal magasabbra az egy évvel korábbinál.

A egész bevételen belül a felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevétel 6,805 milliárd dollár lett, árfolyamhatásoktól megtisztítva 4 százalékkal magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Az üzletág bevétele 74 százalékra emelkedett 72 százalékról a egész bevételen belül.

Az Oracle első negyedévi működési eredménye 6 százalékkal, 2,877 milliárd dollárra emelkedett, a bevételarányos jövedelmezőség ugyanakkor 31 százalékra javult 30 százalékról, a nettó nyerség ellenben a 25 százalékkal magasabb adóterhek folytán 3 százalékkal, 2,137 milliárd dollárra mérséklődött.

Az Oracle vezérigazgatója, Mark Hurd a beszámolóban kiemelte: a felhő ERP (vállalati eszközgazdálkodási, Enterprise Resource Planning) üzletág 33 százalékkal növekedett az első negyedévben. Mára több mint 6500 Fusion ERP és 18 ezer NetSuite ERP partnerük van, a permanens erős növekedés mindazonáltal megerősítette vezető pozíciójukat a felhő ERP területén az egész világon, és első helyüket a kereskedelmi alkalmazások piacán Észak-Amerikában – tette hozzá.

“Az autonóm megoldások alapvető elemét képezik a második generációs felhő szolgáltatásunknak” – mondta Larry Ellison, az Oracle technológiai vezetője. Közölte, az Oracle Openworld szimpóziumon (szeptember harmadik hetében) újabb autonóm felhő szolgáltatásokat fognak bejelenteni az Oracle autonóm adatbázis kiegészítéseként. Az autonóm adatbázis az Oracle történetének legsikeresebb termékbevezetése: az első negyedévben több mint 500 új partnert szereztek ezen a zónában és ennek duplájára számítanak a második negyedévben.

mti