New Yorkban nyílt Moholy-Nagy életműtárlata

New Yorkban nyílt Moholy-Nagy életműtárlata

A New York-i Guggenheim Múzeumban nyílt Moholy-Nagy László életművét bemutató prezentáció; a hetven éve életét vesztett magyar képzőművész életművét Future Present címmel csaknem háromszáz alkotáson keresztül tekinti meg a világhírű múzeum.

A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Chicagói Művészeti Intézet és a Los Angeles Megyei Művészeti Múzeum együttműködésében megvalósult expo anyaga amerikai és európai magán- és közgyűjteményekből származik; nagyon sok munka soha nem szerepelt még bemutatón. A művek közt megtalálhatók kollázsok, rajzok, filmek, festmények, fotók, fotogramok, fotómontázsok és szobrok is – tájékoztatott a Balassi Intézet.

Az információ alapján az életműtárlat szeptember 7-ig megfigyelhető a Guggenheim Múzeum Rotundájában, ezután az anyagot Chicagóban és Los Angelesben is kiállítják.

A tárlathoz Modernity X Hungary címmel összművészeti esemény kapcsolódik New Yorkban. Az augusztus 14-ig tartó eseménysorozat négy előtérbe állított helyszínen például művészeti kiállítások, kortárs, könnyű- és komolyzenei koncertek hozzájárulásával idézi meg a magyar kultúrtörténet egyik legizgalmasabb időszakát, a magyar modernizmust és annak máig ható örökségét – áll a Balassi Intézet közleményében.

mti