Német Innovációs Díjjal tüntették ki a Bosch Rexroth ctrlX AUTOMATION platformját

Német Innovációs Díjjal tüntették ki a Bosch Rexroth ctrlX AUTOMATION platformját

A Bosch Rexroth ctrlX AUTOMATION platformja ismét tudatosítja az ipari automatizálást. Ezt a párját ritkító innovációs teljesítményt most a 2021-es Német Innovációs Díjjal (German Innovation Award 2021) ismerték el. A WirtschaftsWoche, ami az Accenture és az EnBW által 2010-ben hozott létre indítvány, Peter Altmaier német szövetségi miniszter védnöksége alatt június 25-én a Bosch Rexroth győzelmét hirdette ki a „Nagyvállalatok” kategóriában. A díjátadóra digitális esemény keretében került sor.

„A ctrlX AUTOMATION a korszerű üzem agya’” – mutatott rá Dr. Marc Wucherer, a Bosch Rexroth AG igazgatótanácsának tagja. Wucherer mindent összevetve nyilatkozott: „A felhasználók a ctrlX AUTOMATION-nel nehézség nélkül automatizálhatják folyamataikat, merthogy a platform több programnyelvet is kezel és különféle adatátviteli rendszereket integrál.” Mindez mindössze pár a ctrlX AUTOMATION azon előnyeiből, amelyekkel kiemelkedik a tradicionális, merev automatizálási megoldások közül és a jövő gyárának meghatározó alkotóelemévé válik.

A ctrlX AUTOMATION-nel olyan, ezelőtt egymástól különálló területeket egyesíthetünk simán, mint a gépvezérlés, az informatika (IT) és a dolgok internete (IoT). Ezeknek a területeknek az összehangolása a korszerű üzem működésének alapja. A platform révén az automatizálási megoldásokhoz létfontosságú minden számítógépes program és hardver rendelkezésre áll. Azonkívül a felhasználók egy ökoszisztéma részeként alkalmazás formájában speciális megoldásokat is letölthetnek, vagy maguk is megvalósíthatják és villámgyorsan üzembe helyezhetik a saját igényeikre szabott megoldásokat. Ez a szoftveres és tervezői megközelítés szabadságot és jóformán korlátlan alkalmazási lehetőségeket jelent a fogyasztóknak.

„Eddig közel 300 ügyfélprojektben alkalmaztuk a ctrlX AUTOMATION platformot, azonkívül ugyanakkor 20 partnerre bővült ctrlX World ökoszisztémánk. Az automatizálási platform egyik leglényegesebb pozitív tulajdonsága, hogy egybeolvasztja a Bosch Rexroth, a szolgáltatók és ügyfeleink tudását, ezáltal egy együttes fejlesztés (Co-Creation) keretében az adott alkalmazási területre legmegfelelőbb automatizálási megoldások születhetnek meg.” – fejtette ki Philipp Guth, a Bosch Rexroth AG automatizálási és elektrifikációs megoldások üzletágának vezetője.

A ctrlX AUTOMATION tulajdonságai ezzel a VUCA-világ (Volatile, Uncertain, Complex and Ambivalent) és piaci működés követelményeinek is megfelelnek, felhasználói mert rugalmasan, függetlenül, jövőbiztosan, kellő adatbiztonsággal és az igényeiknek ideális költségszint mellett dolgozhatnak. A modern platform a korábbi automatizálási rendszerek kedvező alternatívája, ami a Német Innovációs Díj zsűrijét is meggyőzte. Ez a kitüntetés a Németországból származó követendő termékeket és folyamatokat ismeri el. A díjat Philipp Guth kapta meg.

Még áprilisban a Hannoveri Vásáron az SVA R2 tengeralatti szelepvezérlő aktuátor (Subsea Valve Actuator) termékéért a Bosch Rexroth-ot Hermes Díjjal (Hermes Award) is kitüntették, amivel internacionális szinten is elismerte az ipar a cég innovációs erejét.