Nagy tudású megoldások az LG-től a tisztább levegőért

Nagy tudású megoldások az LG-től a tisztább levegőért

Az LG Electronics (LG) a 2018-as CES-en tárja a közönség elé legmodernebb, nagy tudású otthoni légkondicionáló megoldásait. Bemutatkozik a finom por kiszűrésére alkalmas PuriCare légtisztító és a DUALCOOL ThinQ inverteres légkondicionáló, amely hangfelismeréssel és DeepThinQ technológiával felvértezve teszi az összes régebbinél kellemesebbé és tisztábbá a levegőt.

Okos megoldás a por ellen

Jó néhány tanulmány bizonyította, hogy a beltéri pollen és por a világon mindenhol hatással van a kényelem érzetre, az életminőségre. Az LG PuriCare légtisztítója – a szerkezet érzékeny levegőminőség érzékelője révén – önvezérelten eltávolítja a levegőben szálló finom porszemcséket, mielőtt a lakók kellemetlennek érzékelnék emiatt a levegő minőségét. A PuriCare kikapcsolt állapotban is megszakítás nélkül ellenőrzi a levegő minőségét, és csak akkor kapcsol be, ha igazán szükség van a levegő kezelésére. Az páratlan, henger formájú PuriCare a piac legkorszerűbb légszűrő technológiáját ajánlja az LG 360 Total Care szűrőrendszerével. Clean Booster funkciója révén mindazonáltal akár 7,5 méteres távolágig is képes a tiszta levegő befújására, ezáltal nagyobb helyiségekben is kellemes légállapotot nyújt, ami ideális kisgyermekes családok részére, vagy mindazoknak, akik háziállatot tartanak.

Hangfelismeréssel, kényelmesen

Az ugyancsak a CES-en debütáló LG DUALCOOL ThinQ Stand Inverter légkondicionálló olyan hangfelismerő technológiával készült, mellyel akár a bejárati ajtóból, vagy egy másik szobából is nehézség nélkül beállítható a hőmérséklet szimpla szóbeli parancsok igénybevételével. A DUALCOOL ThinQ a kettős inverter kompresszornak betudhatóan tekintélyes energiahatékonysággal, de alacsonyabb zajszint mellett alkalmazza az LG DeepThinQ mesterségesintelligencia-technológiáját, mely a helyiség feltérképezésével nagyobb légáramlást képes biztosítani az ott tartózkodók irányába. Azon túl, hogy felismeri a személyek jelenlétét a helyiségben, az emberi mozgást érzékelő nagy tudású szenzor az egyes emberek távolságának függvényében is vezérli a levegő áramlását. Az LG DUALCOOL ThinQ klímaberendezés képes elemezni a lakók napi viselkedésmintáit is, mindent összevetve megtanulja, hogy a ház egyes helységeit mikor kell hűteni a korrekt hőmérséklet fenntartása és az energiatakarékosság érdekében.

„Az LG nagy tudású háztartási gépei az iparág vezető termékeinek számítanak abban a tekintetben, hogy képesek időben jelezni a felhasználók igényeit, mindent összevetve még kellemesebb körülményeket hoznak létre” – mondta Song Dae-hyun, az LG háztartási elektronikai és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A mesterséges intelligencia pillanatnyilag olyan szinten van, hogy már nem kizárólag sakkozni képes, az LG mindazonáltal elkötelezett azonkívül, hogy ezt a modern műszaki megoldást alkalmazza a fogyasztók életminőségének javításához.”