Mesterséges intelligenciával azonosítja az LG digitális szenzora a problémás területeket a tüdőröntgeneken

Mesterséges intelligenciával azonosítja az LG digitális szenzora a problémás területeket a tüdőröntgeneken

Tovább erősíti orvosi képalkotó megoldásainak portfólióját az LG Electronics (LG): a társaság digitális röntgenérzékelői (Digital X-Ray Detector, DXD) új röntgenfelvételi szoftvert kaptak. A VUNO-val együttműködésben fejlesztett DXD-szoftver az LG első olyan egészségügyi megoldása, amely mesterséges intelligenciát alkalmaz. Az LG DXD technológiájával párosítva a modernizált számítógépes program komfortos és időhatékony megoldást ad a röntgenképek készítéséhez és elemzéséhez.

A kórházak és magánklinikák részére fejlesztett új szoftverrel ellátott LG DXD konstrukció a mesterséges intelligencia alkalmazásával járul hozzá ahhoz, hogy az elfoglalt egészségügyi személyzet szélsebesen azonosítsa a mellkasröntgen-felvételeken megfigyelhető eltéréseket. A számítógépes program nagyban csökkenti az elemzési időt azzal, hogy önműködően megjelöli a gyanús pontokat a röntgenképen. A VUNO klinikailag igazolt AI-algoritmusával az LG DXD biztosítja, hogy az egészségügyi dolgozók egyidejűleg, egymás mellett tekintsék meg az eredeti és a mesterséges intelligencia által elemzett képet, ami konkrétan hasznos a tüdőbetegségek, példának okáért tuberkulózis, tüdőgyulladás vagy tüdőrák diagnosztizálása alatt. Az LG DXD képes azonosítani a röntgenképeken a tüdő diffúz gyulladásos megbetegedéseit, példaként a szövetközti homályt vagy a nem kétségtelenül azonosítható árnyékokat (consolidatio), mitöbb olyan betegségeket, mint a légmell, a mellhártyaizzadmány vagy az eltérő csomók, szövetmasszák. A program mutatja az orvosnak, ha abnormalitást észlel, és rendellenességi pontszámot ad, melyet egy színes hőtérképen jelenít meg, jelölve a problémás területeket.

Az LG egy 14×17 hüvelykes, oxid panellel ellátott, vezeték nélküli DXD-vel bővíti prémium egészségügyi megoldásainak kínálatát, amely nagyfelbontású, alacsony dózisú képeket kreál. Az oxid, a vastagabb cézium-jodid (CsI) szcintillátor és a modernizált program használata nagyobb detektív kvantumhatékonyságot (DQE) nyújt, nagyságrendileg 50 százalékkal kisebb sugárzási dózist. A nyolcórás akkumulátoridő könnyed hordozhatóságot és hosszú használatot biztosít.

„Az LG digitális röntgenérzékelője most még hatékonyabb a VUNO AI-technológiájával” – hangoztatta Jank Ik-hwan, az LG szenior alelnöke, a cég kereskedelmi megoldások divíziójának IT termékekért felelős elnöke. „Fejlett diagnosztikai megoldásaink segítenek csökkenteni a téves diagnózisok számát az egészségügyi intézményekben, felgyorsítják a diagnózisok felállítását, mitöbb támogatják a légúti betegségek korai azonosítását.”

Az LG legmodernebb röntgenérzékelőinek forgalmazása első alkalommal Észak-Amerikában kezdődik meg, melyet Európa és Ázsia kulcsfontosságú piacai követnek ezután.