Merüljön a mélybe, vagy másszon meg csúcsokat a Coolpix új, vízálló, kalandokhoz készült fényképezőgépével

Merüljön a mélybe, vagy másszon meg csúcsokat a Coolpix új, vízálló, kalandokhoz készült fényképezőgépével

A Nikon bemutatta vízálló termékcsaládjának két új tagját: a kalandbiztos Coolpix AW130 és a bárhová elvihető Coolpix S33 modellt – így még könnyebben megörökítheti szabadtéri túráit és napsütéses élményeit lenyűgöző minőségű fényképeken és teljes HD videókon.

A 16 megapixeles Coolpix AW130 tökéletesen illeszkedik az Ön aktív életstílusához. Bárhová megy, nyugodtan magával viheti – akár 30 méterrel a víz alá is¹, ugyanis megfelel az Advanced Open Water minősítésnek, emellett –10 °C-ig fagyálló, illetve legfeljebb 2 méter magasról leejtve ütésálló². A közösségi élményekről sem kell lemondania: a fényképezőgép NFC³-kompatibilis, és beépített Wi-Fi funkciót⁴ kínál, így a képeket azonnal megoszthatja, ha a fényképezőgépet NFC-kompatibilis³ okoseszközhöz érinti, illetve ha megnyomja a külön Wi-Fi⁴ gombot.

A nagy fényerejű és nagy látószögű 24 mm, f/2,8 objektív ideális víz alatti felvételekhez és éjszakai tájképekhez, a gyors, 5x optikai zoom pedig szárazföldön és víz alatt egyaránt megkönnyíti a közeli képek készítését; ez az érték a Dynamic Fine Zoom⁵ funkcióval akár 10x-re bővíthető. Minden eseményt csodálatos minőségű, sztereó hangú, teljes HD (1080/60i) videóként örökíthet meg minimális elmosódás mellett, ugyanis a nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés) ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását az eseménydús jelenetek és zoomolás közben. A beépített GPS/GLONASS/QZSS-kompatibilitás lehetővé teszi a műholdas helykövetést, amellyel amellett, hogy naplózhatja a bejárt útvonalat, pontosabbá válik a fényképezési helyszín meghatározása, illetve felgyorsul a fényképezési helyszín rögzítése. A beépített világtérképre akár 30 helyszínt is menteni lehet, és a felvételeken a magassági, illetve mélységi adatokat is fel lehet tüntetni.

A 13 megapixeles Coolpix S33 még emlékezetesebbé teszi az ünnepeket és a mindennapokat. Végtelenül strapabíró, egyszerűen használható, és a legkalandosabb útitervekkel is könnyedén lépést tart. Akár 10 méteres mélységig¹ is merülhet vele, a Víz alatti arckeretezés funkcióval pedig a gép anélkül is észleli az arcokat, hogy be kellene mennie vele a vízbe. Legfeljebb 1,5 méter magasról leejtve⁶ ütésálló, akár –10 °C-os hidegnek is ellenáll, emellett pedig porálló – minden megpróbáltatást elvisel.

A barátokkal és családtagokkal töltött vidám pillanatokat egyetlen gombnyomással megörökítheti teljes HD felbontású videón, és közelebb is hozhatja az eseményeket a 3x optikai zoom segítségével, amely a Dynamic Fine Zoom⁵ funkcióval 6x-ra bővíthető. A felnőttek és gyermekek számára készült menünek köszönhetően nincs szükség külön fényképezőgépre a gyermekek számára – ez a modell az egész családnak készült. Az adott fényképezési körülmények kiválasztását követően a motívumprogram módok segítséget nyújtanak a legjobb beállítások kiválasztásához, a beépített Célkereső AF funkció gyorsan és precízen megtalálja a témát, a felvételek pedig mindig tiszták és élesek. A fényképezőgépváz többféle élénk színben is kapható, így a fotózás még vidámabb lehet.

Inês Bernardes, a Nikon Europe Coolpix termékcsaládért felelős termékmenedzsere a következő szavakkal mutatta be az új fényképezőgépeket:

„A Coolpix AW130 a szélsőséges viszonyokat is elviseli, ugyanakkor hétköznapi fényképezőgépként is maximálisan beválik. Ugyanolyan kényelmesen használható a városban, mint mélyen a víz alatt¹ vagy fent a hegyekben, a beépített Wi-Finek⁴ és az NFC³-kompatibilitásnak köszönhetően pedig bárhová is tart a tulajdonosa, kapcsolatban maradhat a közösséggel, és megoszthatja élményeit a barátaival és családtagjaival. Kalandjait biztonságosan hazaviheti kiemelkedő minőségű képek és teljes HD videók formájában.

Az új Coolpix S33 strapabíró, könnyen hordozható fényképezőgép, amely a mindennapok kemény megpróbáltatásai közepette és utazásokon egyaránt megbízhatóan teljesít. Amikor az események a víz alatt¹ történnek, akkor is fényképezhet: anélkül, hogy le kéne merülnie. Ez a modell az egyszerűség diadala, és a különválasztott felnőtt és gyermekmenü segítségével mindenki fantasztikus felvételeket készíthet. Ráadásul nem számít, mennyire aktív az életstílusa: ez a fényképezőgép biztosan bírja a gyűrődést.”

A masszív Nikon AW130 vízalatti digitális fényképezőgép ideális nyaraláshoz, strandoláshoz
A masszív Nikon AW130 vízalatti digitális fényképezőgép ideális nyaraláshoz, strandoláshoz

Bármit, bárhol

A Coolpix AW130 a korlátok nélküli életstílus fényképezőgépe. Ugyanolyan megbízható és könnyen használható víz alatt¹ – 30 méteres mélységig –, mint a hegycsúcsokon, illetve szélsőséges hőmérsékleti viszonyok közepette (akár –10 °C-on is). A mozgatásos vezérlési gombnak köszönhetően az alapvető beállítások könnyen elérhetők a fényképezőgép rázásával, a nagy teljesítményű rázkódáscsökkentés segítségével pedig a fényképek és a videók is tiszták és élesek, akármilyen nehéz is a terep. A legfeljebb 2 méter magasról leejtve ütésálló² és porálló gép ideális az aktívan élők számára, világos színe és formatervezett váza pedig tökéletessé teszi a városi fotózáshoz.

Legyen szó medencepartról vagy óceáni merülésről, a Coolpix S33 páratlan lehetőségeket kínál a vízben¹. Akár 10 méteres mélységig is lemerülhet vele, a Víz alatti arckeretezés funkció segítségével pedig úgy is fényképezhet, hogy be sem megy a vízbe. Kényelmesen hordozható, legfeljebb 1,5 méter magasról leejtve ütésálló⁶, és akár –10 °C-os hidegnek is ellenáll. Ha pedig az otthoni családi élet viszontagságaihoz kell strapabíró eszköz, szintén bírja a gyűrődést.

Egyszerű kezelés, kivételes képek

A Coolpix AW130 fényképezőgéppel mindig jelen lehet a közösségben, bárhová is utazik. Azonnali megosztáshoz nyomja meg a külön Wi-Fi⁴ gombot, vagy érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis³ eszközhöz. A kiemelkedő képminőséget az érzékeny, 16 megapixeles képérzékelő, valamint a nagy fényerejű és nagy látószögű, 24 mm, f/2,8 objektív garantálja, amelynek 5x optikai zoomja a Dynamic Fine Zoom⁵ funkcióval 10x-re bővíthető. Egyetlen gombnyomással lenyűgöző élességű, teljes HD videókat készíthet, emellett látványos, 10 másodperces időzített videókat is egyszerűen felvehet. A fényképek és videók komponálása roppant egyszerű a 7,5 centiméteres, 921 ezer képpontos OLED képernyőn – ennek képe még közvetlen napsütésben és víz alatt is kitűnően látható.

Még a legfiatalabb és legtapasztalatlanabb fotós is lenyűgöző fényképeket készíthet, mert a Coolpix S33 minden korosztály kezébe kényelmesen belesimul. A külön felnőtt, illetve gyermekmenünek köszönhetően a készülék egyszerűen kezelhető, a motívumprogram módok pedig javaslatot adnak az optimális beállításokra vonatkozóan az adott fényképezési helyzetben. A 3x optikai zoom objektív, amely a Dynamic Fine Zoom⁵ segítségével 6x-osra bővíthető, tökéletesen örökíti meg az arckifejezéseket, és az éles videók készítése is egyetlen gombnyomásra elindul – gyerekjáték fényképezésről teljes HD felbontású videóra váltani.

A főbb jellemzők összefoglalója – Coolpix AW130

 • 30 méterig vízálló: Az Advanced Open Water merülési tanúsítványban szereplő mélységig¹ is merülhet, külön tok használata nélkül.
 • Kalandbiztos: Szélsőséges helyzetekbe is magával viheti a fényképezőgépet, amely legfeljebb 2 méter magasról leejtve ütésálló², porbiztos, és akár –10 °C-os hidegnek is ellenáll.
 • NFC-támogatás és Wi-Fi-kapcsolat: Azonnali tartalommegosztáshoz érintse a fényképezőgépet NFC-kompatibilis³ okoseszközhöz, vagy nyomja meg a külön Wi-Fi⁴ gombot.
 • NIKKOR 5x optikai zoomobjektív: Ideális víz alatti fényképezéshez: a 24 mm, f/2,8 objektív 5x optikai zoommal rendelkezik, amely a Dynamic Fine Zoom⁵ révén 10x-re bővíthető.
 • Beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatás: Gyorsabban rögzítheti a fényképkészítés helyét – ráadásul pontosabb földrajzi szélességi és hosszúsági adatokkal.
 • Háttér-megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: Nagyszerű teljesítmény, valamint részletgazdag felvételek alacsony képzaj mellett – még víz alatt és gyenge fényben is.
 • Nagy teljesítményű VR (rázkódáscsökkentés): Ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását az eseménydús jelenetek, illetve zoomolás közben, így garantált az élesebb kép.
 • Időzített videofelvétel: Lenyűgöző, 10 másodperces időzített videót készíthet; ehhez elegendő kiválasztania a fényképezési helyzetet.

A főbb jellemzők összefoglalója – Coolpix S33

 • Strapabíró és megbízható: Akárhova magával viheti: porálló, 10 méteres mélységig vízálló¹, a –10 °C hideget is elviseli, továbbá akár 1,5 méterről leejtve is ütésálló⁶.
 • 13 megapixeles CMOS-érzékelő: A megapixelszámot maximálisan kihasználó érzékelő garantálja az éles és részletgazdag képeket – ideális alap a nagyításokhoz.
 • Külön felnőtt és gyermekmenü: A változatok menüje alapértelmezés szerint gyermek üzemmódban jelenik meg, de a felnőtt menüre váltás is egyszerű, így az egész család használhatja a fényképezőgépet.
 • NIKKOR 3x optikai zoomobjektív: A mosolyok és a mókás arckifejezések megörökítésében komoly segítséget nyújt a nagy látószögű, 3x optikai zoom, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 6x-ra bővíthető⁵.
 • Teljes HD videók: Akármerre jár, az eseményeket minőségi, teljes HD (1080/30p) videóként rögzítheti a videofelvétel gomb segítségével.
 • Víz alatti arckeretezés: Az arckeretezési technológia automatikusan érzékeli az arcokat, és kioldja a zárat – úgy készíthet víz alatti portrékat, hogy közben száraz marad.

(forrás: Nikon)