Megvannak a kiváló adottságokkal megáldott magyar Fintech megoldások

Magyarország 25 kiváló adottságokkal megáldott FinTech startup megoldását térképezte fel és publikálta a T-Systems Magyarország, a FinTech Group és a Cisco Magyarország együttműködésével. Az online szintén rendelkezésre áll HUNFINTECH25 összeállítás betekintés nyújt a bankok digitális jövőjét meghatározó trendekbe, adatokba, és helyzetképet ad a magyar és internacionális FinTech világról.

A FinTech vállalkozások jellemzően olyan startupok, amelyek a legfrissebb technológiákat vagy azokra alapozott korszerű digitális megközelítéseket alkalmaznak a pénzügyi szolgáltatások piacán. A HUNFINTECH25 kiadvány szerkesztői a hazai FinTech ökoszisztémát vizsgálva, előzetes szűrés után több mint 70 szereplőből választották ki a 34 legjobbnak vélt magyar FinTech startup-ot, melyeket aztán kilenc fős független szakmai zsűri pontozott, ezáltal szűkült le a lista a 25 kiváló adottságokkal megáldott megoldásra. Az értékelés alatt azt vizsgálták, mennyire továbbfejlesztett a projekt, az adott megoldásnak van-e vagy lesz-e a következő két- három évben létjogosultsága. A teljesség igénye nélkül az összeállításban megjelenik vagyonkezelési megoldás, pénzátutalás, költségkövető és ár összehasonlító alkalmazás. A kiadvány elsődlegesen a banki, pénzügyi vezetőknek, döntéshozóknak nyújt segítséget abban, hogy valódi, jól hasznavehető megoldásokkal, a mögöttük álló startupokkal ismerkedjenek meg, akár együttműködésen is gondolkodjanak.

„A T-Systems Magyarország a digitális transzformációhoz nemcsak a létfontosságú IT és alkalmazási feltételekkel, hanem a FinTech cégekkel szövetségben létrehozható új infrastrukturális és kereskedelmi ökoszisztéma kiépítésével is hozzájárul.” – nyilatkozott Németh Mihály, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Rendszerintegrátorként segíthetjük a bankok és a FinTech vállalkozások egymásra találását, az eltérő technológiai, vállalkozásbeli és szabályozási kompetenciák új esszenciában történő kiforrását. Ezt a célt szolgálja a most megjelent kiadvány is.”

„A digitális örvény hatásairól szóló tanulmány alapján a következő évek alatt a tradicionális piaci szereplők csaknem 40 százaléka veszíthet jelentőségteljesen pozíciójából, vagy szorulhat ki teljesen a piacról. A pénzügyi szektor az öt leginkább érintett szakterület egyike. A pénzintézeti ügyfelek napjainkban már az átláthatóság és megbízhatóság mellett a heterogén eszközökön felhasználható modernizált, felhasználóbarát és biztonságos banki alkalmazások elérhetőségét és töretlen fejlesztését is elvárják. A Cisco mindehhez olyan digitális platformot ad, amely nemcsak hálózati és biztonsági megoldásokat magába foglal, de képes kiszolgálni a digitális vállalkozásbeli modelleket is.” – tette hozzá Hajdú Péter, a Cisco közép-kelet európai regionális igazgatója.

A kiadványban olvasni lehet például a Good megoldásról, amely alternatív finanszírozási alkalmat kínál egyéni vagy közösségi programok, projektek támogatására, a Seon-ról, ami a hitelkockázat-elemzést gyorsabban végzi, mint az aktuális megoldások, vagy a Transgate-ről, ami egy webes „piactéren” gyűjti össze webáruház-típusonként a bankkártyás fizetési megoldásokat, hogy a webáruház tulajdonosok szimplán és villámgyorsan megtalálhassák azokat. A 25 legjobb FinTech megoldás gyűjteménye elérhető online, a T-Systems Magyarország weboldalán is.