Megjött a Google Stadia felhőalapú játékplatform az LG legmodernebb okostévéire

Megjött a Google Stadia felhőalapú játékplatform az LG legmodernebb okostévéire

Az LG Electronics (LG) huszonkét országban tette elérhetővé a Google Stadia felhőalapú játékszolgáltatást a webOS 5.0 és webOS 6.0 operációs rendszert futtató okostévéin. A Stadia natív támogatása révén a készülékeken rendkívüli grafika és képkockasebesség mellett rögtön hozzáférhetők a csúcskategóriás játékok.

Az LG Content Store-ból letölthető, 22 országban hozzáférhető Stadia több mint 200 közkedvelt játékot – köztük a Cyberpunk 2077, a Resident Evil Village, az Assassin’s Creed: Valhalla, a Hitman 3 és a Baldur’s Gate 3 – magába foglal. A demo és díjmentesen játszható játékokkal is szakadatlan bővülő platform tartalmaihoz nincs szükség letöltésre, a játékélmény a Stadia-val és LG tévékkel kompatibilis kontroller birtokában rögvest megkezdődhet. A Stadia Pro verzióra előfizető felhasználók egy több mint 30 játékból álló, egyre bővülő könyvtárhoz kapnak hozzáférést, amit minden hónapban új címekkel, ezenkívül exkluzív kedvezménnyel kínált játékokkal és kiegészítőkkel tölt fel a szolgáltató. Mivel a Stadia segíti az akár 4K HDR grafikát, a 60 FPS játékélményt, azonkívül az 5.1-es térhatású hangzást, az LG okostévék kifogástalan választást jelenthetnek azok részére, akik fejlett játékélményre vágynak, de nem költenének külön konzolra vagy drága játékokat futtatni képes számítógépre.

Az LG okostévé kínálatában az OLED gépezetek speciális játékélményt ígérnek a Stadia használatához. Ezek a masinák – amelyek ideálisak akár belső nézetes lövöldözős, akár valós idejű stratégiai vagy versenyjátékokhoz – már most igen népszerűek a játékosok körében, mivelhogy az önállóan világító pixelek révén makulátlan HDR képminőséget, mély feketéket és korrekt színeket biztosítanak. Továbbá az OLED tévék sebes, 1 milliszekundumos válaszideje és alacsony bemeneti késleltetése a képminőség romlása nélkül biztosítja az ezekkel járó előnyöket a játék esetén.