Megjelent a HTC Desire 820 mini

Megjelent a HTC Desire 820 mini

A HTC piacra dobta új telefonjának kisebbik változatát, ám ez egyelőre csak egy régióban kapható.

Még szeptember elején írtunk arról, hogy a tajvani gyártó készül egy új Desire okostelefon piacra dobására, mégpedig 820-as típusszámmal. Ez a Desire 816 közvetlen utódaként bukkant fel, 5,5 hüvelykes kijelzővel, az új 64 bites Snapdragon 615 chippel, hivatalos megjelenésére pedig egy hónapon belül valóban sor került. A cég most bemutatta a készülék mini változatát.

A HTC Desire 820 mini nevének megfelelően az eredeti fejlesztés kisebb változata, ez rögtön szembetűnik az érintőképernyő paraméterei révén. Ez utóbbi fizikai mérete ugyanis ezúttal kereken 5 hüvelyk, amely az utóbbi időben a gyártók által kiválasztott ideális formának tekinthető, a támogatott felbontás pedig 720p, amely a mainstream kategóriában abszolút tűrhetőnek mondható. A kinézet nem sokat változott, itt ugyanúgy megtaláljuk a 820 főbb jellemzőit, ám a processzor érdekes módon ezúttal nem 64 bites, hiszen ennek feladatait a némileg korosodó Snapdragon 400-vonal egyik példánya látja el, kissé szerényebb tulajdonságokkal.

A fenti jellemzőkhöz 1 GB RAM társul, ez szintén a „tűrhető” szóval nyugtázható, míg a belső tároló alapesetben 8 GB-os, bár ezt microSD révén utólag kiegészíthetjük. Az elérésről és a gyors adatátvitelről a 4G LTE-támogatás gondoskodik, de megtalálható itt a dual-SIM opció is, amely a sokat utazóknak, illetve a kedvezményekre vadászóknak jöhet segítségül, míg a 8 megapixeles hátoldali, valamint az 5 megapixeles előlapi kamera a megfelelő minőségű fotók és videók elkészítésében játszik majd főszerepet.

A 820 mini az első körben Kínában jelenik meg, ottani ára 230 dollárnak felel meg, ám a cég egyelőre hallgat arról, hogy a többi régióra mikor és mennyiben kerítenének sort.

(forrás: sg.hu)