Magyarországon is bemutatkozott a korszerű MINI Countryman

Magyarországon is bemutatkozott a korszerű MINI Countryman

A szokásokkal átitatott brit prémiumgyártó legnagyobb és legsokoldalúbb modelljének legkorszerűbb nemzedéke a Vértes hegyei közt Magyarországon is mutatkozott be: a korszerű MINI Countryman már hazánkban is rendelhető.

A MINI modellcsaládjának legnagyobb és legsokoldalúbb tagja az angol prémiumgyártó jellegzetes stílusában nyújtsa a rendkívüli vezetési behatás és az egyediség lehengerlő harmóniáját. A Vértes izgalmas útjain és az etyeki Hernyák Birtokon bemutatkozó új MINI Countryman kimagasló pozícióját kényesen kidolgozott formanyelv, kreatív extrafelszereltségi opciók és továbbfejlesztett MINI Connected szolgáltatások nyomatékosítják a prémium kompakt szegmensben. Erős felépítésével, öt egész értékű üléssel felszerelt, egyidejűleg nagyméretű és multifunkcionális utasterével, amellett a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető ALL4 okos összkerékhajtással a MINI legváltozatosabb négykerekűje nem kizárólagosan a hétköznapokban, de a hosszabbra nyúló hétvégi utazások alkalmával és a járatlan terepeken is megbízható társként inspirálja az angol prémiumgyártó rajongóit. A modern MINI Countryman progresszív karakterét hűen tükrözi a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával dolgozó modellváltozat és a új innovációkkal kiegészített MINI Connected szolgáltatás-paletta, a külön választható extrafelszereltségek és az eredeti MINI tartozékok korábbi legszélesebb portfóliója ugyanakkor az összes régebbinél nagyobb teret enged a személyre szabhatóságnak.

A korszerű MINI Countryman modellel a hagyományőrző brit prémiummárka tovább folytatja egyre szélesebb célközönsége meghódítását. Már az első nemzedék is követendő újdonságként jött meg az utakra: a MINI márka első, négy méternél hosszabb típusaként, négy ajtajával, nagyméretű csomagtérajtajával, öt egész értékű ülésével és összkerékhajtásával a MINI Countryman a prémium kompakt szegmensben is útnak indította az angol prémiumgyártó sikertörténetét, ma mindazonáltal már a MINI egész újautó-megrendelésének csaknem 30 százalékát eme multifunkcionális típus eltérő modellváltozatai teszik ki.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt MINI Cooper SE Countryman ALL4 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,7 – 2,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 13,1 – 14,0 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 40 – 45 gramm / km) összehasonlíthatatlan stílusban összefogja az úttörő hatékonyságot, a hibrid-specifikus összkerékhajtást és a vezetés zéró emissziójú élményének lehetőségét.

A plug-in hibrid hajtáslánc-technológia mellett a modern MINI Countryman magyarországi motorpalettáján két eltérő benzines és két eltérő dízelüzemű kapacitás is megtalálható lesz, amelyek minden egyes darabja a legújabb MINI TwinPower Turbo technológiával dolgozik. A modernizált motorok példásan lefedik a 75 kW / 102 lóerő és 140 kW / 190 lóerő közti teljesítmény-tartományt (100 kilométerre vetített 4,1 – 6,3 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 107 – 144 gramm vegyített károsanyag-kibocsátás mellett) és már most maradéktalanul megfelelnek a 2021-től érvényes Euro 6d emissziós szabvány előírásainak. Az eltérő hajtáslánc-technológiák közül négy elvárásoknak megfelelően az ALL4 nagy tudású összkerékhajtással is párosítható.

A korszerű MINI Countryman legfőbb ismérvei

 • Jellegzetes frontrész újratervezett hűtőráccsal
 • LED-technológiás első fényszórók és LED-es ködlámpák alapfelszereltségként
 • LED-technológiás hátsó lámpák, amelyek az angol zászló motívumában világítanak
 • Új karosszériafényezési opciók és új Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag
 • Új könnyűfém keréktárcsák
 • A legújabb motorcsalád elemei, amelyek maradéktalanul teljesítik az Euro 6d emissziós szabvány előírásait
 • Alapfelszereltségként nyolcfokozatú Steptronic automataváltó még több motorváltozathoz
 • A külön választható extrafelszereltség részeként új, színes, digitális központi megjelenítő 5” képernyő-átmérővel
 • A külön választható extrafelszereltség részeként újratervezett műszeregység magasfényű Piano Black stílusban
 • Alapfelszereltségként bőr sportkormány
 • Új utastér-bőrözési opciók
 • A MINI Yours Interior Styles új verziója
 • Új funkciók a MINI Connected szolgáltatás-palettán
 • Az eredeti MINI tartozékok az összes régebbinél szélesebb portfóliója