Lehet, hogy a matracod okozza az álmatlanságodat?

A kókuszmatrac kényelmes és megfelelő alátámasztással rendelkezik

Úgy érzed, hogy reggelente legszívesebben ki se másznál az ágyból, de még csak a szemedet se nyitnád ki? Számtalan oka lehet annak, hogy ha rosszul alszik az ember. Állhatnak pszichológiai eredetű bajok a háttérben, amilyen például a munkahelyi stressz is, vagy lehet, hogy más betegségek szövődményeképpen alakul ki a rossz alvás, álmatlanság állapota. Vannak akik például kezeletlen allergiájuk miatt az irritált légútjaik miatt kényszerülnek rendszeresen felkelni az éjszaka közepén.

Ha minden problémát nem is old meg, de talán nem is gondolta volna, hogy mennyi mindenen tud segíteni a megfelelő matrac megtalálása az ágyunkhoz, illetve a régi, rossz matracok cseréje.

Egyrészt a megfelelő testtartás megőrzése alvás közben, a megfelelő alátámasztási pontok és a megfelelő keménység kulcsszerepet játszhatnak abban, hogy milyen „minőségű” az alvásunk, mennyire pihentet és mennyire segít egészségünk megőrzésében.

Mielőtt arra gondolnánk, hogy csak a hagyományos rugós matracok között tudunk kutakodni az ideális matracunk után, nem árt kicsit kiszélesíteni a látószögünket

Speciális matracok speciális igényekre szabva

A puhább, de a test alakját nem csak követő, de meg is jegyző memóriahabos matracok nagy segítséget jelentenek például a gerincproblémákkal küszködőknek. Azok, akik a keményebb fekvőfelületet szeretik, nyugodt szívvel cseréljék le a régi mindenhol besüppedő, szinte ellenállás nélküli ágybetétjüket és bátran próbáljanak ki egy jó minőségű kókuszmatracot.

A memóriahabos matracok alkalmazkodnak az egyénekhez
A memóriahabos matracok alkalmazkodnak az egyénekhez

A kókuszból készülteknek további előnye, hogy szinte mindig kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, így nem kell félniük azoknak sem, akik esetleg érzékenyek bizonyos mesterséges anyagokra, amelyeket amúgy gyakran szoktak használni a matracok készítésénél.

Ami az árakat illeti, a következőt tartsuk szem előtt

A rossz fekvőhely miatt kialakuló álmatlanságot orvosolhatjuk altatókkal is, amik hosszú távon nem olcsóak. Vagy egy jó befektetésként veszünk egy jó minőségű matracot, aminek a gyógyszerekkel ellentétbe talán az egyetlen mellékhatása, hogy sokkal mérgesebbek leszünk ha egy hálószobába belógott háziállat kárt tesz benne.