Látogatóközpont lesz a Csokonai fogadóból Kaposváron

Látogatóközpont lesz a Csokonai fogadóból Kaposváron

Korszerűbb lesz a Csokonai fogadó Kaposváron, a település 1,2 milliárd forintot költ emblematikus, kétszintes, barokk stílusú épületének rekonstrukciójára – tájékoztatta a projekt kommunikációjával megbízott Most Médiacsoport közleményben a sajtó képviselőit.

A Fő utca 1. szám alatt álló ingatlan volt a színtere annak az 1798-ban, Csokonai Vitéz Mihály részvételével megszervezett bálnak, amely apropót szolgáltatott a költő Dorottya, avagy a dámák diadala a Fársángon című vígeposzának megírásához.

Kiemelték, hogy a egész egészében európai uniós forrásból finanszírozott beruházás keretében a Dorottya-háznak is nevezett, jelen pillanatban használaton kívüli épületben látogatóközpontot, kiállító- és bemutatótereket, kulturális, szabadidős események befogadására alkalmas helyiségeket formálnak ki.

A napokban kezdődött, a műemléki szempontok figyelembe vételével zajló munkálatoknak része az objektum energetikai korszerűsítése, környezetének, udvarának helyreállítása, az akadálymentesítés és többek között parkolók kialakítása is – tették hozzá.

Hangsúlyozták, a rekonstrukció is hozzájárul ahhoz, hogy a turizmus legyen Kaposvár gazdaságának egyik húzóágazata. Utaltak rá: a település ennek mentén nagyon sok, a vendégforgalom növelését, a munkahelyteremtést, a lakosság életminőségének javítását célzó turisztikai attrakcióval bővült a korábbi években.

mti