Lányok Napja a Microsoftnál

Lányok Napja a Microsoftnál

A lányok legalább olyan jók a technika világában mint a fiúk. Ennek tükrében hozták életre a „Lányok napja” kezdeményezést, melynek idei apropóján a Microsoft negyven tizenéves lányt látott vendégül.

A fiataloknak lehetőségük nyílt még egy Fluor Tomi közösségi média aktívitatását követő okostelefon applikáció fejlesztésére is. Természetesen a Microsoft fiatal hölgyeket nemcsak dolgoztatta, hanem bemutatta számukra a legújabb technikai megoldásokat, laptopokat, telefonokat és tableteket, illetve egy rövid mobiltechnológiai képzésen is részt vettek. A lányok megismerkedtek a divatos technikai eszközökkel, majd a Windows App Studio segítségével egy mobil alkalmazást is készítettek. A feladat témája a népszerű énekes, Fluor Tomi volt.

A Microsoft elkötelezte magát a jól képzett női szakemberek technológiai irányultsága mellett. Ennek értelmében a gyengébbik nem képviselőit is tárt karokkal fogadják az infokommunikációs szektorban. A kezdeményezés alapját az serkenti, hogy a technológiai iparágban a szakemberek megfelelő utánpótlása, a jövőre tekintve, hiánnyal fenyeget. A Microsoft, az ENSZ ICT és az ITU együttműködésének köszönhetően, Ausztriában, Bulgáriában, Lengyelországban, Csehországban, Dániában, Észtországban, Németországban, Olaszországban, Norvégiában és természetesen Magyarországon rendezik meg a „Lányok napja” rendezvényeket.