Közel kétezren látogattak a Pesti Vigadóba a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett Nyitott ház című rendezvényre

Közel kétezren látogattak a Pesti Vigadóba a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett Nyitott ház című rendezvényre

Január 22-én ingyenesen tekinthették meg az érdeklődők a Magyar Művészeti Akadémia székházát és az épületben látható valamennyi kiállítást, köztük a “150 éves a Vigadó” programsorozat részeként megvalósuló “Szerbusztok, pajtikák!” című Kemény Henrik bábjátékosnak emléket állító tárlatot is.

Több teltházas rendezvényre is sor került, amelyeken csak előzetes regisztrációt követően vehettek részt a látogatók. A nap folyamán négy időpontban indultak szervezett csoportos idegenvezetések. A résztvevőknek a Zeneakadémia hallgatói adtak meglepetés koncertet, valamint a Magyar Bor Akadémia szervezésében, a magyar borkultúrával ismerkedhettek meg. A gyermekek a Kamaraszínház teremben “Vitéz László – Az elásott kincs” című darabot láthatták a Mesebolt Bábszínház előadásában, majd interaktív bábfoglalkoztatón és mesedélutánon vehettek részt. Délután Térzenére került sor a Vigadó téren, ezzel is ráirányítva a figyelmet arra, hogy a magyar kultúra mindenhol otthon van! A nap zárásaként a Virtuózok tehetségkutató műsor ifjú versenyzői adtak nagysikerű koncertet a Díszteremben.

Az egész napos programsorozaton közel kétezren vettek részt, miközben az előzetes regisztrációhoz kötött rendezvényekre is hetekkel korábban elkeltek a regisztrációs jegyek. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Pesti Vigadó a “Nyitott ház” program ismétlését tervezi az év folyamán.

(Forrás: Vigadó Kommunikációs Csoport)