Közel 600 millió forintból újították fel a pécsi piacot

Közel 600 millió forintból újították fel a pécsi piacot

Átadták a pécsi Uránváros 580 millió forintból megújított épületeit és közterületeit.

A projekt részeként megújították a piacot, fejlesztették a zöldterületeket és kerékpárutat építettek. A fejlesztését 2017 második felében kezdte meg a pécsi önkormányzat.

A korszerűsítették a városközponti piaccsarnokot, ezenkívül tucatnyi új üzlethelyiséget építettek. Csaknem 900 négyzetméternyi kereskedelmi környék újult meg.

A közterületeket és zöldfelületeket érintő fejlesztések esetén közel kétezer négyzetméteren füvesítettek, négyezer cserjét ültettek, három játszóteret hoztak létre, kutyafuttatót és kerékpártárolókat építettek. Tizenkétezer négyzetméternyi utat és járdát aszfaltoztak le, több mint háromezer négyzetmétert mindazonáltal térkővel fedtek le.

Decsi István (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere, a régió önkormányzati küldötte az átadón azt mondta, hogy kilenc éve képviseli a helyieket, akkortól fejlesztik a középváros méretű településrész eltérő pontjait, létesítményeit. A helyiekkel folytatott Uránváros Konzultáció eredményeinek megfelelően az itt élők igényeket figyelembe véve folytak és folynak a munkálatok. Óvodák, rendelők újultak meg több százmillió forint értékben, járdákat, utakat újítottak fel, új parkolókat hoztak létre, és folyamatban van a település egyik hatalmas rendelőintézetének felújítása, orvosi eszközcseréje is – közölte a politikus sajtótájékoztatóján.

Kijelentette még: rövidesen korszerűsítik a városrész fő közlekedési tengelyét, és modernizálnak egy nagy szabadidőparkot is.

mti, fotó: Sóki Tamás