Kirobbanó nagy elismerésnek örvendett a Magyar Állami Operaház a Baltikum legnagyobb operafesztiválján

Kirobbanó nagy elismerésnek örvendett a Magyar Állami Operaház a Baltikum legnagyobb operafesztiválján

Óriási kíváncsiság, szeretet és siker övezte a Magyar Állami Operaház vendégszereplését Észtországban, a Saaremaai Operafesztiválon. A BMW Group Magyarország előtérbe állított stratégiai partnerének négy teltházas előadását esténként álló vastapssal köszönte meg a Baltikum legnagyobb operafesztiváljának csaknem kétezer fős közönsége.

Óriási kíváncsiság, szeretet és siker övezte a Magyar Állami Operaház vendégszereplését Észtországban, a Saaremaai Operafesztiválon. A BMW Group Magyarország kihangsúlyozott stratégiai partnerének négy teltházas előadását esténként álló vastapssal köszönte meg a Baltikum legnagyobb operafesztiváljának csaknem kétezer fős közönsége.

A Saaremaai Operafesztiválra 210 fővel és 10 kamionnal érkező Magyar Állami Operaház július 25-től négy napon át nyűgözte le a Baltikum legnagyobb operafesztiváljának közönségét. Előadássorozatát az Opera egy flashmobbal nyitotta meg az esemény helyszínét adó kuressaarei vár éttermének teraszán, ahol a pincéreknek és vendégeknek öltözött énekesek a Traviata Matador-kórusát adták elő, megalapozva a óriási ovációval fogadott esti Figaro házassága-előadás hangulatát. A július 26-ai Traviata-előadást Kersti Kaljulaid, Észtország elnöke is megtekintette. Különösen tekintélyes volt a kíváncsiság a július 27-ei A cigánybáró iránt, melyre már hónapokkal ezelőtt elfogyott minden jegy. A lelkesedést fokozta, hogy a statisztaszerepekben észt gyerekek is feltűntek, Hábetler András ugyanakkor a kikiáltó szövegébe sok észt kifejezést is beleszőtt. Az Opera Zenekar július 28-án este egy gálával zárta a fesztivált, ahol Erkel, Kodály és Verdi alkotásain túlmenően Elvad Aav észt zeneszerző A vikingek című operájából is elhangoztak részletek.

A BMW Group közel 50 éves múltra visszatekintő, nemzetközileg több mint 100 kulturális intézményi együttműködést magába foglaló Art&Culture programjához az Opera 2015 februárjában csatlakozott, a társaság magyarországi kulturális kommunikációjának pilléreként.

Fotó: Berecz Valter