Kettős elismerés a Volkswagennek

Kettős elismerés a Volkswagennek

A Passat limuzint és a Golf Sportsvan-t Németország vezető fogyasztói magazinjai, a SUPERillu és a Guter Rat olvasói egyaránt a legésszerűbb autóinak választották meg. A Passat a „Limuzin” kategóriában nyert, a Golf Sportsvan pedig az kombi/MPV kategóriában lett győztes.

„A szavazatokat beküldő olvasók által megválasztott győztes autók erőteljesen jelzik, hogy az olvasók még az alacsonyabb üzemanyag árak esetén is figyelnek a jó üzemanyag fogyasztásra”- mondta a Guter Rat és SUPERillu magazinok főszerkesztője, Robert Schneider a díjátadó ünnepségen. “Az autókat megvásárlók ráadásul úgy vélik, nagyon fontos, hogy a gépkocsik széleskörű biztonsági felszereléseket, illetve az okos telefonok számára az autók elektromos és elektronikai rendszeréhez könnyű kapcsolódási felületeket kínáljanak” tette hozzá Robert Schneider szerint a Volkswagen egyértelmű sikere elismerést jelent azért a sok műszaki újításért, amelyeket a Volkswagen-csoport az utóbbi időben kifejlesztett, és a vásárlók széles köre számára elérhetővé tett.

Az idén volt a tizenötödik alkalom, hogy a SUPERillu, a Kelet-Németországban legolvasottabb magazin és a Guter Rat lefolytatta ezt az elemzést “Az év legésszerűbb választást jelentő autójának” megválasztására. A győztes gépkocsikat a két magazin nyomtatott példányainak olvasói és az internetes változat olvasói választották meg. A korábbi években mát több más Volkswagen modell is elnyerte a legésszerűbb autó címet: így a Golf (2013), a Jetta (2012), a Polo (2010), a Golf Variant (2008), a Touran (2004) és az új Beetle Cabrio (2003) is a díjazott Volkswagenek között volt.

(forrás: Volkswagen)