Kétszeresére bővítette termelési kapacitását a Szeplast Zrt.

Kétszeresére bővítette termelési kapacitását a Szeplast Zrt.

Kétszeresére bővítette termelési kapacitását több mint 1 milliárd forintos beruházással az legfőképp PVC-granulátumokat és -porkeverékeket gyártó Szeplast Zrt. – tájékoztatta a szegedi székhelyű vállalat a sajtó képviselőit.

Az információ alapján a fejlesztés megvalósítását csaknem félmilliárd forint vissza nem térítendő uniós és hazai patronálás segítette.

A beruházás keretében a társaság új automata alapanyag-bemérő és adagoló rendszert, két hideg-meleg keverőt és két extrudert helyezett üzembe, melyek finomított és gazdaságos gyártási, ellenőrzési és kiszolgálási folyamat bevezetését biztosítják. A készülékek a legkorszerűbb, legújabb modern műszaki megoldást képviselik, melyek támogatásával magasabb színvonalon és modernebb eljárással végezheti a vállalkozás főtevékenységét. A fejlesztés célja nem kizárólagosan a korábbi kapacitás korszerűsítése volt, hanem biztosítja a vevők részéről jelentkező nagyságrendileg nagyobb mennyiségi igénynek kiszolgálását is.

A Szeplast Zrt. 1994 óta végzi műanyagipari produktumok gyártását. A társaság 7 hektáros ipari területén rendelkezésre álló alapanyag és készáru raktárkapacitás meghaladja a kétezer tonnát.

A nyilvánosan elérhető cégadatok alapján a könyvelését euróban vezető vállalat a 2017-es 10,989 millió euró (3,4 milliárd forint) után múlt évben 10,026 millió eurós (3,223 milliárd forintos) nettó árbevételt ért el, melynek csaknem fele exportból származott. A vállalkozás tavalyi adózott eredménye 208 ezer euró (66,899 millió forint) volt.

mti