Két új Garmin akciókamera

A Garmin két új akciókamerát, a VIRB X és a VIRB XE típusokat mutatta be.

A Garmin két új akciókamerát, a VIRB X és a VIRB XE típusokat mutatta be. Mind a két kamera jellemzője az új formavilág, amely lehetőséget teremt a változatos rögzítési formákra, illetve a nagylátószögű objektív, amelyik segítségével akár 1440/30 p, illetve és 1080/60 p felbontás mellett rögzíthetjük a mozgóképeket. A G-Metrix beépített funkciónak köszönhetően az érzékelők a mozgó képek mellett olyan adatokat is képesek rögzíteni, mint például a sebesség, és megjeleníteni ezeket az információkat animált formában.

Mindkét modell vízálló dizájnnal készül, aminek köszönhetően akár 50 m mélységig is használhatjuk víz alatti felvételek készítéséhez külön beszerezhető tok nélkül. A speciális üveg objektív kialakításának köszönhetően a vízcseppek leperegnek a lencse felületéről. A beépített mikrofon továbbfejlesztett változata a gyártó szerint alkalmassá teszi a Garmin akciókamerákat stúdió minőségű hangfelvételek készítésére is. Mindezek mellett a két kamera támogatja a bluetooth mikrofonokat és fülhallgatókat. A G-Metrix rendszer rögzíti a beépített GPS, illetve a giroszkóp és a gyorsulásmérő érzékelőinek adatait is. A kamera WiFi modulja lehetőséget nyújt az Androidos okostelefonok vagy táblagépek előnyeinek kiaknázására. Mindkét modell 1”, magas kontrasztú kijelzővel, érintéses vezérléssel, állókép-felvételi funkcióval és microSD kártya támogatással érkezik. A beépített akkumulátornak köszönhetően akár két óra folyamatos felvételre van lehetőségünk 1080p felbontás mellett.

A Garmin VIRB XE akciókamera képes az akár 1440/30p felbontású videók rögzítésére is
A Garmin VIRB XE akciókamera képes az akár 1440/30p felbontású videók rögzítésére is

A Garmin két kameramodellje között a különbség, hogy míg a VIRB XE 1440/30 p felbontással képes rögzíteni a mozgó képeket, addig a VIRB X „csak” a Full HD, 1080/30 p felbontásra képes. Állóképek tekintetében mindkét kamera 12 megapixel felbontású fényképeket készít. A VIRB XE ezen felül a Pro módnak hála manuális beállításokat is biztosít. A két kamera várható fogyasztói ára 80–120 000 forint körül várható.