Két kategóriában hirdet pályázatot a Waclaw Felczak Alapítvány zenei albumok kiadására

Két kategóriában hirdet pályázatot a Waclaw Felczak Alapítvány zenei albumok kiadására

Két kategóriában hirdet pályázatot a Waclaw Felczak Alapítvány magyar-lengyel tematikájú vagy magyar és lengyel alkotói együttműködésben megvalósuló zenei albumok kiadására – hangzott el az M1 aktuális csatorna adásában.

A pályázatokat március 31-ig várják junior és prémium kategóriában, komolyzene, népzene, dzsessz, mai zene, világzene és könnyűzene műfajban – hangoztatta a műsorban Karol Biernacki, a Waclaw Felczak Alapítvány elnöke. Hangoztatta még: junior kategóriában a pályájuk, karrierjük elején álló előadók, zenekarok jelentkezhetnek, prémium kategóriában a már megalapozott szakmai háttérrel, múlttal rendelkezők pályázhatnak. Az eredményhirdetés április 26-án lesz.

A szakmai zsűri tagja Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Esemény művészeti vezetője, Harcsa Veronika Fonogram-díjas dzsesszénekes, Rosonczy-Kovács Mihály Junior Príma-díjas népzenész, a Wacław Felczak Alapítvány kuratóriumának tagja és Tóth Tibor könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező – közölte Karol Biernacki.

A Felczak-lemezek széria lengyel-magyar együttműködésben született albumokat ad ki. A sorozatot Rosonczy-Kovács Mihály kezdeményezésére és szakmai gondozásával a Fonó Records indította útjára 2018-ban, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pártfogásával. Missziójuk, hogy a Waclaw Felczak Alapítvány a magyar-lengyel barátság és partnerség újabb elmélyítését segítse elő kulturális konstrukciókkal is támogatva. A lemezek a legegyetemesebb nyelven, a zenében mutatják meg, hogy a két nép barátsága nemcsak a történelmi múltból ered, hanem együttes érzelmek, értékrend, együttes gondolkodásmód táplálja a mai napig.

mti