Ha hirtelen szükségünk van egy gyóntatópapra Spanyolországban

Ha hirtelen szükségünk van egy gyóntatópapra Spanyolországban

Telefonos alkalmazás mutatja meg a híveknek a hozzájuk legközelebbi, épp ráérő gyóntatópapot Spanyolországban. Az applikáció egy katolikus pap ötletéből származik és december 8-tól, a szeplőtelen fogantatás ünnepének napjától válik hozzáférhetővé.

Az alkalmazás helymeghatározáson alapul, megmutatja a gyónni vágyóhoz földrajzilag legközelebb fedezhető fel pap elérhetőségét, ami nemcsak a templom lehet, hanem nyilvános közterület is, példaként egy park vagy egy tér.

Ilyenkor a feloldozást kereső egy fényképet is kap a telefonjára gyóntatópapról, hogy felismerje a többi ember közt. Ezenfelül tájékoztatásul megkapja a pap nevét, születésének és felszentelésének dátumát.

Az alkalmazás megtervezi a gyóntatóhoz vezető legrövidebb útvonalat is.

A Confesar GO nevű applikációval jelen pillanatban csaknem száz pap és pár püspök, példaként José Ignacio Munilla, San Sebastian püspöke szintén rendelkezésre áll.

Az ötletgazda Ricardo Latorre atya alapján a lényeg, hogy a papok folyamatosan „kéznél legyenek”, amikor bárki szükségét érzi a gyónásnak.

Abban is bízik, hogy az alkalmazás révén közvetlenebb lehet a kapcsolatuk a hívekkel, azokkal is, akik nem járnak rendszeresen templomba, és a fiatalok kíváncsiságát is felkelthetik.

mti