Gaming TV Teljesítmény tanúsítvánnyal tüntette ki a Samsung Neo QLED modelljeit a VDE mérnöki szervezet

Gaming TV Teljesítmény tanúsítvánnyal tüntette ki a Samsung Neo QLED modelljeit a VDE mérnöki szervezet

A Samsung 2021-es Neo QLED televízióit az elsők közt honorálta a Német Elektrotechnikusok Szövetségének (VDE) minősítő intézete Gaming TV Teljesítmény elismeréssel. A négy televízió ugyancsak 10 ms alatti bemeneti késleltetéssel és a HDR mellett 1000 nit feletti fényerővel büszkélkedhet.

A 2021-es Neo QLED kínálat négy tagja (a QN900, a QN800, a QN90 és a QN85 modellek) az alacsony bemeneti késleltetésének és az 1000 nitnél magasabb fényerőt biztosító HDR módjának betudhatóan nyerte el az elismerést. Mind a négy gépezet szigorú teszteken bizonyította, hogy megfelel a hitelesítőintézet magas elvárásainak és a 10 ms alatti bemeneti késleltetést szűnni nem akaró játék közben is tartani tudja. A bemeneti késleltetés azt az időt jelöli, amely a kontroller által küldött elektromos jel elindítása és a képernyőn megjelenő változás közt eltelik. Az alacsonyabb késleltetés csodálatos és folyamatosabb játékélményt biztosít a gamereknek.

A Samsung Neo QLED masinái amellett a rendkívüli fényerejű HDR megjelenítésért is tanúsítványt kaptak. A FreeSync Premium Pro megoldás még magasabb szintre emeli a HDR funkciókat, ezáltal a világos jelenetek fényesebbek, az árnyékok mindazonáltal még sötétebbek lesznek, a kontrasztos megjelenítés érdekében. A HDR modern műszaki megoldás az egyik legnélkülözhetetlenebb tulajdonság a játékosok részére.

A VDE által is elismert bemeneti késleltetés és az akár 1000 nites fényerőt is támogató HDR mellett a Samsung Neo QLED tévéi nagyszámú újdonsággal szolgálnak, amelyek javítják a játékélményt.

A Samsung Neo QLED TV modellek részletesebb képet, mélyebb feketéket és tetszetős színeket tudják visszaadni a 100 százalékos színtérlefedettségnek és a 12 bites háttérvilágításnak betudhatóan. A Szuper ultraszéles játék nézet és a Játéksáv hozzájárulásával a játékosok szélesvásznú, 21:9 és 32:9 képarányok közül is választhatnak, a beállításaikat és a játékok legnélkülözhetetlenebb információit mindazonáltal bármikor ellenőrizhetik.

A korszerű Neo QLED televíziók a dinamikus mozgásokat is tetszetősen, 120Hz sebességgel jelenítik meg a Motion Xcelerator Turbo+ funkcióval, még a rögzített elemeket magába foglaló játékmenet tekintetében is. Az MI alapú Több irányú hangzás (Object Tracking Sound – OTS+) megoldásnak betudhatóan a hangok is élethűbbek lesznek, a játékosok ezáltal megközelítően teljesen elmerülhetnek a játékok világában.

„Tévévásárláskor egyre több játékos keres nagyméretű képernyőket, amelyek kitűnő képminőséget adnak, a Samsung mindazonáltal még mindig elsőrangú megoldásokat ajánl ebben a termékkategóriában” – mondta Yonghoon Choi, a Samsung Vizuális megjelenítők üzletágának alelnöke.