Felújították a tatabányai sportiskolát

Felújították a tatabányai sportiskolát

A tanév kezdetére 360 millió forintos beruházással elkészült a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola energetikai felújítása – mondta a település polgármestere az átadáson.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) közölte még, az önkormányzat a korábbi években pályázati források bevonásával lépésről lépésre újította fel tanítási és nevelési intézményeit. A bölcsődék után az óvodákkal párhuzamosan folyt az iskolák korszerűsítése, melyek közül idén ez a legnagyobb beruházás.

Az energetikai felújítás esetén kicserélték a 45 éves iskola minden ablakát, melyek csak részben működtek, a legtöbbet balesetveszély folytán már nem használták. Modernizált a fűtési rendszer, ezenfelül hőszigetelték az alkotmány tetejét és falait.

A 360 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat 230 millió forint pályázati pártfogást kapott uniós és állami forrásokból és 130 millió forintot biztosított saját költségvetéséből. A némiképp magas önerő magyarázata, hogy az építmény tagolt szerkezetű, ez drágította a szigetelést – tette hozzá a polgármester.

Csizmadia Zoltán, a kivitelezést végző EP Konstruktív Kft. termelési igazgatója az érdeklődőknek hangoztatta, a beruházás esetén 240 ablakot és 173 radiátort cseréltek korszerűre, emellett a homlokzaton és tetőn összesen 6400 négyzetméter szigetelést építettek be.

A Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola Tatabánya egyik hatalmas képzési intézménye, ahol 500 diák tanul. Az intézmény előtérbe állított sportágai az atlétika, a kézilabda, a röplabda, az úszás, a vízilabda és a triatlon.

mti