Felújították a szegedi Jancsó Miklós Kollégiumot

Felújították a szegedi Jancsó Miklós Kollégiumot

Az egyetemi intézmény saját forrásából, 136 millió forintból felújították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) orvostudományi karának Jancsó Miklós Kollégiumát – tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága a sajtó képviselőit.

A vizsgaidőszak lezárulta után, júliusban elindult munkálatok alatt a kollégium 54 négyágyas szobáját háromágyassá formálták. A kollégium valamennyi – mindent összevetve a hat kétágyas és az öt egyágyas – szobája új bútorzatot kapott, azonfelül ugyanakkor felújították a parkettákat is.

A felújításnak betudhatóan a 179 privát kollégium szobái komfortosabbá, szellősebbé és modernebbé váltak. A felkészülést a tanulószobák, a rekreációt, a szórakozást és a kikapcsolódást az intézmény konditerme, emellett közösségi terei és udvara biztosítja. A kollégiumban élők tanulmányi átlagának eredménye azt mutatja: a feltételek adottak ahhoz, hogy azok, akik az orvos- egészségtudományi képzési területet választják, biztonságos és hallgatóbarát stádiumok közt tanuljanak – írták.

A beruházás költségeiből 124 millió forintot az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara biztosított, a fennmaradó 12 millió forintot az egyetem kollégiumi keretből fedezték. A berendezések szállítását, azonkívül a kivitelezést a Gyulai Fafém Bútor Zrt., tetejébe a Bertók és Társa Kft. csinálta.

A Szegedi Tudományegyetemnek tizenhárom kollégiuma van, amelyek a település különféle pontjain, de a hallgatók részére ugyanúgy ideális környezetben helyezkednek el – fogalmaztak –, és csaknem 3800 diák lakhat bennük.

mti