Elindult a Pécsi Tudományegyetem fejlesztése

Elindult a Pécsi Tudományegyetem fejlesztése

Elindult a Pécsi Tudományegyetem (PTE) internacionális nevelési centrumának és idegen nyelvi centrumának 850 millió forintos fejlesztése.

A közleményben azt írták: a Korszerű települések programban megvalósuló, összesen 24 milliárd forintos egyetemfejlesztés részeként a két center a Damjanich utcai egyetemi épületbe költözik.

A fejlesztés eredményeként 2018 őszétől a legújabb audiovizuális konstrukciókkal felszerelt környezettel és több másfajta szolgáltatással támogatják ezután a határon túli hallgatók beilleszkedését.

A PTE megismételte: az egyetemfejlesztés egyik leglényegesebb célja az idegen nyelvű képzésekben részt vevő hallgatók számának növelése. Így – folytatták – nélkülözhetetlen az aktuális nyelvi és szakmai előkészítők, téli-nyári egyetemi és határon túli célcsoportoknak rendezett kurzusok kínálatának bővítése, és az ehhez elengedhetetlen infrastruktúra pompás kialakítása.

Az internacionális tanítási centrum szervezi a határon túli hallgatók részére az előkészítő idegen nyelvű nevelési programokat. Az idegen nyelvi center mindazonáltal az akkreditált, internacionális ECL-nyelvvizsgarendszer működtetését végzi. Tizenöt választható nyelvből minden évben 16-20 ezer vizsgázó méretteti meg magát – tették hozzá.

A beruházásra kitérve kiemelték: a Damjanich utcai főépület felújítása, az eszközbeszerzés és a parkrendezés csaknem 850 millió forintból valósul meg.

„A határon túli hallgatói létszám növeléséhez érdemben hozzájáruló fejlesztésről van szó, amely reményeink alapján új kapcsolódási pont lesz a pécsi középiskolák és az egyetem közt” – idézték a közleményben Tarrósy Istvánt, a PTE külügyi igazgatóját.

MTI