E-sport eredményekkel bővült a Huawei Nagy tudású Asszisztense

E-sport eredményekkel bővült a Huawei Nagy tudású Asszisztense

Mostantól külön alkalmazás nélkül, a Huawei virtuális okostelefon-asszisztensébe integrálva is elérhetők az e-sport világ eredményei. A Huawei Assistant az első olyan felület, amely egy kártyán összegyűjti és megjeleníti a világban zajló online játékesemények, ligák és versenyek legfrissebb pontszámait, eredményeit és híreit. A program az AppGallery-ben szintén rendelkezésre áll SofaScore alkalmazás algoritmusát használja.

Az e-sportok piaca szélsebesen növekszik, a rajongók száma – előzetes számítások alapján – Európában várhatóan 8,2 százalékkal, 113 millió felhasználóra nő 2023-ig. Az átfogó árbevétel egyes vélemények alapján ekkorra eléri az 1,1 milliárd dollárt, a nagyérdemű mindazonáltal a következő három évben 495 millióra nő ezt követően.

A Huawei virtuális okostelefonos asszisztense – mely egyetlen helyről egyetlen mozdulattal bármilyen helyzetben nyújt támogatást a felhasználóknak a létfontosságú szolgáltatások és információk megszerzésében – elsőként integráltan összegyűjti és megjeleníti a Föld minden tájáról elérhető legfrissebb e-sport pontszámokat, eredményeket és híreket a terjedelmes játékeseményekről, ligákról és versenyekről. Ehhez az AppGallery-ben, a Huawei saját alkalmazás áruházában külön is megtalálható SofaScore algoritmusát használja. Az app a Föld sporteseményeiről és bajnokságairól származó, valós idejű, részletes adatokra és elemzésekre specializálódott. Több mint 30 nyelven válik hozzáférhetővé, több mint 20 sportágat fed le, havonta több mint 20 millió aktív felhasználóval.

Minden egy helyen

A korszerű e-sport szerepkör bekapcsolásával a telefonon egy balra csúsztatás után elérhetővé válik a SofaScore e-sport kártyája, amely szüntelen a legfrissebb információkkal látja el a felhasználókat három fő ligáról is, úgymint a CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), a Dota 2 és a LoL (League of Legends). A felhasználók megjelölhetik kedvenc játékukat, csapatukat vagy témaköreiket, és a Huawei Assistant AI Tipp funkciója valós időben értesít az eredményekről. A SofaScore kártya az élő közvetítéseket is segíti, melyek több platformon is megjeleníthetők, bajnokságtól, játéktól, kategóriától vagy a bajnokság tulajdonosától függően.

„A kíváncsiság növekszik az e-sport iránt, és részben fel is gyorsult annak hála, hogy sokan több időt töltenek otthon. A játékosok, a rajongók és az alkalmi nézők mindinkább mobilon követik és figyelik az e-sportot, különös tekintettel a fiatalabb generációra. A SofaScore exkluzív partnerségével az e-sportok izgalmas világa minden Huawei felhasználóhoz eljuthat” – mondta Derek Yu, a Huawei vásárlói üzletágának skandináv és közép-kelet-európai alelnöke.