Duna House: több mint 10 ezer ingatlan adás-vétel volt júniusban

Duna House: több mint 10 ezer ingatlan adás-vétel volt júniusban

Júniusban 10 542 ingatlan cserélt gazdát Magyarországon, ez a szám közel 20 százalékkal elmarad a 2018 júniusában mért adattól, amikor 13 098 adásvétel történt a Duna House (DH) saját adatain alapuló becslése alapján.

A fővárosi Értéktőzsde honlapján megjelent információ alapján idén az első és a második negyedévben közel azonos számú adás-vétel bonyolódott. Az első fél évben 73 710 ingatlan cserélt gazdát, ami visszaesést mutat az előző év azonos időszakához képest, mikor is a tranzakció szám meghaladta a 77 ezret.

Hozzátették, a második negyedévben, továbbá a júniusban mért adatok azt mutatták, hogy a kivárás jelei látszódnak a magyar ingatlanpiacon. A július elsején bővülő családtámogatási kedvezmények hatására ellenben növekedés valószínű a következő időszakban.

Arról is beszámoltak, hogy Budapesten a panel lakóhelyek négyzetméterára a második negyedévben 517 ezer és 582 ezer forint közt mozgott, a használt tégla lakóhelyek négyzetméterára Budán és a belvárosban már meghaladta a 770 ezer forintot.

Vidéken a második negyedévben a panellakások négyzetméterára 37 %-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, mindent összevetve az állam nyugati felében 304 000 forintra, keleten ugyanakkor 328 000 forintra nőttek a négyzetméterárak.

mti