Díjkiosztóval zárult a Művészeti Egyetemek Találkozója

Díjkiosztóval zárult a Művészeti Egyetemek Találkozója

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult a most először megszervezett Művészeti Egyetemek Találkozója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

A háromnapos összejövetelen több mint 200 művészeti egyetemista volt ott. Alkotásaikkal jelen voltak a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói, produkcióikkal felléptek a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei.

Cser-Palkovics András polgármester a záróeseményen nyilvánosságra hozta, hogy a település jövőre is patronálja a MET megvalósítását. „Örömmel mondhatom, hogy a tradíció megteremtődött, mert az elsőt jövőre követni fogja a második” – nyilatkozott a városvezető.

A indítvány életre hívója, Szikora János színházigazgató úgy vélte, a három nap maximálisan igazolta várakozásait, miszerint a MET olyan lehetőséget ad az egyes művészeti ágakban tanuló hallgatóknak, amire saját intézményeikben nem adottak a körülmények. Ez ugyanakkor nem más, mint a találkozás egymással, egymás alkotásaival és az inspiráció – tette hozzá.

A záró programon bemutatták a három nap alatt megalapított projektjeiket a hallgatók, sőt még díjazták a legjobbakat.

A fődíjat, vagyis az erre az alkalomra hozott létre Pelikán-díjat, Székesfehérvár település egy éven át juttatott havi 100 ezer forintos támogatását Jókora Péter István, a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatója érdemelte ki. A Videoton Holding Zrt. 100 ezer forintos különdíját Süle Tamás, a Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakos hallgatója kaphatta meg, miközben az Alba Regia Teátrum Alapítvány a Vörösmarty Színházért 100 ezer forintos különdíját a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának a programban részt vett hallgatói kapták.

mti